Засідання Апеляційного комітету Федерації футболу Іршавського району від 31 березня 2017 року

31 березня 2017 р., 13:00 год., м. Іршава, Федерація футболу Іршавського району
Присутні: 3 члени АК ФФІ (Мимріков Володимир Федорович, Манойленко Олександр Пилипович)
Запрошені: Попюрканич Петро Іванович – начальник команди “Брунцвик” Білки, Симканинець Святослав Святославович – виконавчий директор Федерації футболу Іршавського району.

1. Про розгляд апеляційної скарги команди “Брунцвик” Білки на рішення Комітету з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району щодо дискваліфікації Попюрканича Петра Петровича на матч за третє місце Зимової пешості Іршавського району з футболу сезону 2017 року.
Обставини справи:
30 березня 2017 року на офіційному сайті Федерації футболу Іршавського району було опубліковано інформацію про дискваліфікацію футболіста ФК “Брунцвик” Білки Попюрканича Петра Петровича на матч за третє місце Зимової першості Іршавського району з футболу сезону 2017 року. Виконавчий директор районної федерації Святослав Симканинець пояснив, що гравця дискваліфіковано за сумарне третє попередження на турнірі, яке П. Попюрканич отримав в півфінальному матчі проти “Боржава” Довге
У апеляційній скарзі від ФК “Брунцвик” Білки зазначалося, що футболіст Петро Попюрканич вже відбував дискваліфікацію за рішенням КДК ФФІ на чвертьфінальний поєдинок проти ФК “Скала” Негрово, тому направлено клопотання зарахувати йому в строк відбуття попередньої дискваліфікації два поперередження, які він отримав у матчах групового етапу проти ФК “Виноградар” Великий Раковець та ФК “Бронька” і таким чином вважати попередження, отримане ним у півфінальному матчі проти “Боржава” Довге першим в обліку та дозволити грати в матчі за третє місце Зимової першості Іршавського району сезону 2017 року.
Вирішили:
1. Задовольнити клопотання команди ФК “Брунцвик” Білки і скасувати рішення Комітету з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району про дискваліфікацію футболіста Попюрканича Петра Петровича на матч за третє місце Зимової першості Іршавського району з футболу сезону 2017 року.
2. Виконавчому директору ФФІ Симканинцю С.С. негайно опублікувати дане рішення на офіційному сайті Федерації футболу Іршавського району.
Результати голосування: “За” – 3, “Проти” – 0, “Утрималися” – 0.

…чи зможуть «закарпатські голандці» перетворити її в польдер?


Про те, як нелегко далась чергова путівка до наступного етапу кращій команді групових змагань, дізнавайтесь далі…

Для «Будівельника», зважаючи на пройдених суперників, друге поспіль входження до квартету кращих «зимових» команд є неабияким досягненням. Із огляду на це, над приборжавцями не тяжіло здобути результат будь-якою ціною. Що стосується «Заріччя», то цей колектив привчив своїх фанів до найвищих досягнень, тому невихід до вирішальної стадії вони б не зрозуміли. Уже на 3-й хвилині Курилишин спочатку стартовим пресингом змусив помилитись Бурча на лівому фланзі біля центральної лінії, а далі розіграв комбінацію з Василем Шерегієм та Юрієм Булезою, за наслідками якої останній із цієї трійці зірок змусив лідера захисту «Будівельника» Кузьму порушити правила. Після нехитрого удару Шерегія з 45-х метрів м’яч відскочив від газону й під дією вітру додав у швидкості й ледь не перелетів Черепка, та Андрій вчасно зробив кілька кроків назад і зміг його приборкати.

Через дві хвилини, після чергового важкого виносу Черепком м’яча від своїх воріт, його, вмілою грою головою перехопив Булеза й коротко віддав уперед на Великошича, який далі намагався з зони одинадцятиметрової позначки повернути на хід Юрію. М’яч серією рикошетів від опонентів все ж потрапив до зарічанця, який уже був готовий пробивати. Черепко вчасно вибіг із воріт і ногою зняв круглого з ноги опонента. Атака продовжилась лівим флангом і після вкидання Курилишина з-за бокової лінії на Великошича. Проти Ростислава порушили правила. Після удару Василя Шерегія в ближній кут, м’яч рикошетом від Кузьми полетів поруч зі стійкою на кутовий. На 8-й хвилині Головко заробив право на штрафний удар із лівого флангу. Тарас Полончак навісив у штрафну, після чого Ігнатишин зняв круглого із голови Бурча.

Через п’ять хвилин Крюков гостро прострілив із правого флангу. Юрій Булеза виніс м’яч, та недалеко. Головко підхопив і влучно пробив із 25-ти метрів. Ігнатишин вдало обрав позицію і зреагував. Ще через хвилину Великошич перехопив м’яч на лівому фланзі, продерся крізь кількох опонентів і пробив із 17-ти метрів поруч із правою стійкою.

На межі 20-21-ї хвилин Бурч виконав перехоплення в центрі поля й коротко віддав уперед на Крюкова, а Вячеслав середнім пасом знайшов у карній зоні Бобира. Роман уже міг завершити все взяттям воріт, однак Ігнатишин вибіг із воріт, кинувся в ноги й забрав шкіряну кулю до рук. Через хвильку-другу Шерегій перехопив м’яч на лівому фланзі, коротко віддав на Булезу, а Юрко продерся крізь Головка та Бобира. Далі він зіграв у стіночку з Шумельдою й пробив із 22-х метрів поруч із правою дев’яткою.

Та свій найнебезпечніший момент першого тайму підопічні Караслая створили на 26-й хвилині, коли розігнали контратаку по центру. Партнери дальнім пасом знайшли Великошича, а Ростислав коротким пасом віддав лівіше на Булезу, вивівши Юрка на дуже хрошу ударну позицію з 15-ти метрів і він низом приклався точно в лівий нижній кут. Черепко випростався в струну й кулаком дістав цей м’яч, який далі рикошетом вилетів на кутовий. Через дві хвилини Бобир на завершенні атаки лівим флангом зі зміщення до центру заробив право на штрафний із 28-ми метрів. Тарас Полончак зі стандарту поцілив низом у лівий ближній кут. Ігнатишин змістився й зреагував.

Старт другого тайму став холодним душем для розпалених емоціями численних фанів із Приборжавського. Після розіграшу з центра поля їх улюбленцями, Василь Шерегій на лівому фланзі, за рахунок пресингу, відібрав м’яч і коротко віддав на Булезу, а Юрій видав майже шедевральний довгий розрізний пас на Зана. При цьому решта гравців опинились у нього за спиною, тому Василь зблизився з воротарем і на 16-й секунді проштовхнув м’яч під ним у правий нижній кут – 1:0. Після цього гра набула більш жорсткого характеру, а з ним і настрої на трибунах часом закипали через край.

На 45-й хвилині Бобир розігнав атаку по центру й змусив Брича порушити проти себе правила. Кузьма влучив із 40-ка метрів у правий кут, та Ігнатишин був готовий до цього. Через п’ять хвилин Курилишин зіграв у відборі на лівому фланзі й перевів трохи вправо на Великошича, а Ростислав пропустив ще правіше на Зана. Василь фінтами залишив позаду двох опонентів і потужно й влучно пробив. Черепко не міг зреагувати, та його врятувала поперечина. На 61-й хвилині відбулась контратака, яку розпочав Машіко, розігнали Юрій Булеза та Зан, а завершив сильним ударом Курилишин. Та під постріл Ростислава кинувся Крюков і заблокував його.

Через чотири хвилини Булеза розігнав контратаку правим краєм і змусив Кузьму  порушити проти себе правила, та все ж зміг віддати пас на Великошича, який виходив на ударну позицію. Однак Юрій встиг зміститись із флангу до центру штрафного майданчика і заблокувати спробу Ростислава, що дозволило воротарю вільно заволодіти м’ячем.

Ближче до кінця матчу «Будівельник» трохи притис опонентів до їх, як мінімум половини поля, а деколи й до штрафного майданчика. Та до особливої гостроти це не призводило. А гольовий момент виник там, де його ніхто не чекав. Після чергової контратаки «Великошича і компанії» Черепко вибив м’яч далеко від воріт і той за сприяння вітру залетів у чужий штрафний майданчик, де двічі гепнувся об землю й перелетів Ігнатишина, що трохи вийшов з воріт. Василь, ледь не створивши інтриги на рівному місці, хоча й у падінні з потугами, все ж  кінчиками пальців дотягнувся до круглого й спрямував його поруч зі стійкою.

Хоча арбітр і додав чотири з гаком хвилини, та надалі майже протягом третини з них тривали заміни й пошуки м’ячів серед білого океану теплиць. «Заріччя» не зрадило традиції й вже вкотре вийшло до головного двобою відкритого зимового чемпіонату Іршавського району, де йому опонуватиме грізна команда з Довгого.

Котрий з володарів трофею: зразка 2014 року (ФК «Заріччя») чи сезону – 2015 («Боржава» Довге) отримає його й цьогоріч — розсудить кращий арбітр Іршавщини в першу неділю квітня на іршавському стадіоні «Авангард».

Арбітр – Михайло Лялюк.
Асистенти – Михайло Райда та Вадим Рубей.

«Заріччя» – «Будівельник» Приборжавське – 1:0 (0:0).

26 березня, неділя, село Заріччя, стадіон «Колос», хмарно з проясненнями, сильний вітер, + 12 градусів, 1500 глядачів.

Голи: Зан, 36.

«Заріччя»: Василь Ігнатишин, Аркадій Гасинець, Михайло Греба, Михайло Брич, Василь Шерегій (Владислав Машіко, 50), Юрій Булеза, Ростислав Великошич, Назарій Шумельда, Андрій Курилишин, Юрій Костак, Василь Зан.
Запасні: Любомир Ганчич, Іван Шерегій, Василь Булеза, Іван Марко, Сергій Караслай, Василь Фельцан.
тренер – Сергій Караслай, президент – Василь Фельцан, начальник команди – Юрій Фірцак.

«Будівельник»: Андрій Черепко, Станіслав Зизич, Юрій Кузьма, Іван Гирба, Дмитро Урста, Дмитро Головко, Тарас Полончак, Іван Бурч, Вячеслав Крюков, Василь Урста, Роман Бобир.
Запасні: Михайло Ісак, Василь Ісак, Віталій Ісак, Михайло Полончак, Борислав Ісак.
тренер – Андрій Ісак.

Євген СВИЩО

На Іршаву насувається «боржавська» повінь…


Про те, як фортуна змилостивилась над «обласниками» і віддала їм борг за стартову шокову терапію, дізнавайтесь далі…

Цей поєдинок, якщо враховувати попередні результати команд, цілком міг бути рівним. Утім, відсутність кількох виконавців у номінальних гостей, додавала оптимізму їх опонентам. Особливо відчувалась нестача Рудольфа Петера, який відзначається лідерськими якостями, а їх цього дня його одноклубникам бракувало. Натомість, у «Боржави» лідерськими якостями можуть похизуватись одразу кілька виконавців. Благо цього разу порозуміння між собою серед довжанських зірок, як для їх пересічного поєдинку, було майже ідеальним.

Із першої й до останньої хвилини першого тайму проти довжанців грав 13-й гравець «Брунцвика» його величність вітер, який дмухав змінюючи напрямок, та найчастіше зносив м’яч у сторону воріт Кертиса.

Незважаючи на примхи природи «Боржава» все ж мала певну територіальну перевагу спочатку за звичкою, а далі й рахунок зобов’язував. Уже на 1-й хвилині на дальній навіс із лівого флангу Василя Боднара на правому краї штрафного майданчика відгукнувся Якуб. Михайло був на непоганій ударній позиції, та в боротьбі із опонентом впав. Райда красномовним жестом вказав, що він це зробив більше з власної ініціативи.

Такі напівмоменти періодично виникали й біля протилежних воріт. Один із них трохи шокував присутню вболівальницьку торсиду з Довгого. Береш заробив право на штрафний удар із лівого флангу. Зейкан виконав навісну передачу на лінію воротарського майданчика. Кертис вибіг саме туди й намагався взяти м’яча до рук, та трохи не зорієнтувався в тому, що вітер зніс поліуретанову кулю трохи ближче до воріт, тому від його рук круглий під проводом вітерця (не плутати з однойменним кафе в Білках) десь на сантиметрів тридцять перетнув лінію воріт і арбітр вказав на центр поля – 1:0.

Через дванадцять хвилин відбулась атака по центру зі зміщенням вліво за участю Ігнатка, Сочки та Береша. Останній із цієї трійці влучно пробив, та Кертис вдало обрав позицію, відбив і з другої спроби забрав м’яча до рук. Ще через п’ять хвилин на навісну передачу зліва від Михайла Батрина в карній зоні відгукнувся Іван Боднар, та проти нього відчайдушно поборолись Попюрканич і Зовдун, які в пожежному режимі ліквідували небезпеку.

А от у наступній атаці в одного з них не витримали нерви. Атаку по центру майстерним дриблінгом завершував Ференці й змусив порушити проти себе правила. І хоч б як там Зейкан несамовито доводив, що не було нічого протиправного, та Райда все ж вказав на позначку. До м’яча підійшов Батрин і змусив старшого Петера стрибати на одній нозі біля правої стійки, а м’яч – тріпотіти в лівому куті воріт, чим підсумував рахунок першого тайму – 1:1.

Початок другого тайму, як і завершення першого, пройшов у деякому сумбурі. Василю Боднару та Зейкану не вдавалось знайти партнерів навісами зі штрафних, а «Довгінко і компанія» час-від-часу потрапляли в офсайди. Кертис вдало грав на виходах, а у «Брунцвика» надійно діяв захист.

Перше суттєве загострення сталось на 47-й хвилині, коли Василь Боднар виграв верхову дуель перед своїм штрафним майданчиком, тим самим віддавши вперед на Боднара. Іван скинув на Бокоча, а Михайло віддав вправо на Керечанина. У Василя середній пас на Боднара не вийшов, та Іван вигриз м’яч і коротко віддав на Якуба. Михайло вирізав діагональ на лівий край штрафного майданчика на Батрина, та Михайлу нав’язав силову боротьбу, на грані фолу, Сочка й не дав йому як слід пробити. Усе це суттєво нервувало Довгінка, який за якусь мить у атаці недозволеним прийомом змусив прилягти на зелений газон Ловгу. Ще б пак, адже Віктор разом із партнерами біля своїх воріт вигравав усі верхові дуелі.

Можливо колишніх партнерів надихнув Андрій Черепко, що креактивно розминався за воротами Кертиса, та захисники «Боржави» на 53-ій та 54-ій хвилинах відчайдушно відбились після навісу з двох кутових із обох флангів.

Через три  хвилини Ференці середнім пасом кинув у прорив по лівому флунгу Батрина, та його на якусь мить випередив Попюрканич і виніс за бокову лінію. Ференці вкинув на Бокоча, а Михайло знову повернув Ярославу, який прискорився й змусив Мигалегу порушити проти себе правила. Батрин виконував штрафний майже з тієї ж точки, з якої Зейкан відкрив рахунок. Михайло зробив коригування з врахуванням вітру й влучив у дальню частину воріт, та Петер теж врахував це й вчасно змістився, щоб відбити, не ризикуючи, далі вліво, а захисник виніс ще далі за межі карної зони. На 59-й хвилині Мигалега заробив право на штрафний біля правого кута штрафного майданчика, а Береш пробив повз ближню стійку.

Через хвилину Бокоч заробив право на штрафний удар із центра поля. Василь Боднар навісив у центр штрафного майданчика на Батрина. Михайло підступним ударом головою, із рикошетом від газону, підкоригував його під поперечину. Петер не ризикуючи відбив кулаком. На 65-й хвилині Якуб активними діями змусив опонентів винести в пожежному режимі м’яч на кутовий. На навісну передачу з лівого флангу на ближній стійці відгукнувся Боднар. Та на удар Василя зреагував Петер й перевів долю путівки в післяматчеві пенальті.

Кертис стрибав із боку в бік, а потім ледь помітним півкроком лівої ноги уперед дозволив собі краще зреагувати на удар Попюрканича, та цей хитрий маневр зафіксував Лялюк, чим збурив довжанських ультрас, які кинулись за ним на поле як бик за тореодором на кориді. Як виявилося, потягнув за собою шлейф вболівальників на поле гравець «Боржави» у цивільному Дмитро Баран, який вже мав серйозні проблеми із «законом» минулого року. Напевно така поведінка отримає відповідну оцінку з боку КДК федерації. Першим на допомогу арбітру підійшов Попюрканич, якого підтримали деякі зарічанці й тільки трохи згодом здогадались втихомирювати своїх прихильників деякі з гравців «Боржави»: найавторитетніші Михайло Якуб та Михайло Батрин. Підійшов і тренер «Боржави», та все ж, так як він мав свою суб’єктивну думку щодо дій арбітра, то все ж вибрав роль більше нейтральну як щодо одних, так щодо інших. Другого разу Кертис вирішив не ризикувати кроками вперед і вже не зміг зреагувати на удар Петра в правий верхній кут – 1:0. Федір Петер при відбитті пенальті від Батрина вирішив стрибнути півкроку вперед вже обома ногами. Це дало позитив тільки на якусь секунду, бо також не залишилось без уваги Лялюка. Утім, білківські фани хоча обурились рішенням арбітрів, та до їх брати приклад від попередників не стали. І хоча Михайло повторно знову пробив у лівий нижній кут, та цього разу його опонент розпростерся до протилежної стійки – 1:1. Сочка поклав Кертиса в лівий, а сам низом влучив у правий кут – 2:1. Петер хоча й зреагував на удар Якуба, та витягти з лівого нижнього кута не зміг – 2:2. Зейкан поклав Кертиса в лівий, а сам пробив під праву стійку – 3:2. Іван Боднар влучив у праву дев’ятку, без шансів на відбиття – 3:3. Береш пробив майже по центру, трохи ближче до правої стійки, та Кертис хоча й підстрибував, та залишився на місці й тільки підставив під круглого рукавиці. Можливо Петер очікував того самого від Керечанина, бо навіть не поворухнувся, коли Василь влучив під ліву стійку – 4:3. Кертис хоча й зреагував на удар Саварина, та витягти м’яч із лівого верхнього кута шансів не мав – 4:4. Бокоч хоча й пробив трохи інфарктно, влучивши в стійку, та все ж від неї фортуна дозволила м’ячу зрикошетити в сітку й віддала боржок за дев’яту хвилину першого тайму – 5:4. «Боржава» вийшла до фіналу, щоб через півтори години дізнатись про суперника в битві року.

Арбітр – Михайло Райда,
Асистенти – Вадим Рубей та Михайло Лялюк.

«Боржава» Довге – «Брунцвик» Білки – 1:1 (по пенальті – 5:4).

26 березня, неділя, село Заріччя, стадіон «Колос», хмарно з проясненнями, сильний вітер, + 10 градусів, 800 глядачів.

Голи: Михайло Батрин, 30 (пен.) – Зейкан, 9.

«Боржава: Василь Кертис, Василь Керечанин, Василь Боднар, Віктор Ловга, Іван Роман (Владислав Рот, 47), Михайло Якуб, Ярослав Кертис, Михайло Бокоч, Ярослав Ференці, Михайло Батрин, Іван Боднар.
Запасні: Володимир Михайлюк, Владислав Батрин, Михайло Симканич, Євген Мелень.
тренер – Василь Фірка.

«Брунцвик»: Федір Петер, Мирослав Зейкан, Юрій Саварин, Йосип Береш, Олександр Сочка, Петро Попюрканич, Михайло Вашкеба, Іван Довгінко, Іван Ігнатко, Андрій Зовдун, Василь Станко.
Запасні: Юрій Паньканингець, Ярослав Кепша, Юрій Жупанин, Петро Жупанин, Василь Мигалега, Олександр Хрінь.
тренер – Іван Староста, президент – Юрій Брунцвик.

Євген СВИЩО

Результати півфінальних матчів Зимової першості Іршавського району – 2017



Початок реєстраційної кампанії на Чемпіонат та Юнацьку першість Іршавського району з футболу сезону 2017 року



Федерація футболу Іршавського району оголошує про початок реєстраційної кампанії на Чемпіонат та Юнацьку першість Іршавського району з футболу сезону 2017 року.
Заявки на участь приймаються до 10 квітня 2017 року. Орієнтовна дата початку чемпіонату — 23 квітня 2017 року.
У форму заявкового листа Заявковий лист на участь у Чемпіонаті Іршавського району – 2017 внесено деякі корективи в порівнянні з попередніми сезонами. Так, крім футболістів та керівного складу необхідно внести пропозиції двох кандидатур на арбітрів, з яких буде сформовано корпус лайнсменів районної суддівської колегії. Також за пропозицією Юрія Фельцана додано графу про основну та запасну форму команд.
Реєстрація футболістів буде проводитися по Єдиній інформаційній базі даних Федерації футболу України (ЄІДБ ФФУ). Кожен футболіст протягом сезону зможе зіграти не більше, ніж у двох команд (включаючи команди з інших чемпіонатів внесених до ЄІДБ ФФУ та закордонних змагань). Згідно рішення Федерації футболу Закарпаття, перший реєстраційних період триватиме до 15 травня 2017 року, другий — з 01 серпня до 01 вересня 2017 року. В зв’язку з цим просимо керівників команд не гаяти із заявкою, оскільки футболістів треба буде внести до Єдиної бази, а в разі потреби — відзаявити з інших команд чи провести міжнародний трансфер.
Документи для реєстрації футболістів:
– копія паспорта громадянина України;
– копія довідки про присвоєння ідентифікаційного податкового номера;
– актуальна фотографія розміром 3х4 см.
До участі у складі юнацької команди допускаються юнаки 2000, 2001, 2002 років народження та 2003 р.н., яким на момент реєстрації виповнилося 14 років. Для реєстрації гравців юнацького складу необхідні наступні документи:
– копія ID-паспорта громадянина України;
– копія довідки з Єдиного демографічного реєстру;
– копія довідки про присвоєння ідентифікаційного податкового номера;
– актуальна фотографія розміром 3х4 см.
Також просимо гравців, керівників команд та вболівальників вносити пропозиції до Регламенту районного чемпіонату, який планується затвердити на засіданні Виконавчого комітету ФФІ 31 березня 2017 року (e-mail: admin@ffi.uz.ua, телефон: 097-132-20-98, або в групі соціальної мережі ВК «Федерація футболу Іршавського району»).