Регламент Зимової першості Іршавського району з футболу сезону 2018 року

        «ЗАТВЕРДЖЕНО»
Рішення №3 Виконавчого комітету
Федерації футболу
Іршавського району
«01» лютого 2017 р.

 

«ЗМІНИ ЗАТВЕРДЖЕНО»
Рішення №1 Виконавчого комітету
Федерації футболу
Іршавського району
«25» січня 2018 р.

 

РЕГЛАМЕНТ
Зимової першості Іршавського району з футболу сезону 2018 року

 

  1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ
  • Популяризація футболу серед жителів Іршавського району.
  • Підготовка команд до участі в чемпіонатах Закарпатської області та Іршавського району.
  • Підвищення спортивної майстерності футболістів.
  • Виявлення претендента на участь у Суперкубку Іршавського району з футболу поточного сезону, у разі, якщо поточний розіграш Кубку Іршавського району з футболу не буде проведено.
  • Організація культурного дозвілля населення.
  1. КЕРІВНИЦТВО ЗМАГАНЬ
Керівництво змагань здійснює Федерація футболу Іршавського району у співпраці з сектором молоді і спорті відділу освіти, молоді і спорту Іршавської районної державної адміністрації.
Безпосереднє керівництво покладається на голову Федерації футболу Іршавського району та Комітет з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району.
Забезпечення арбітражу змагань покладається на Комітет арбітрів та спостерігачів арбітражу Федерації футболу Іршавського району.
  1. ТЕРМІНИ, СИСТЕМА ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ
Команди розбиваються на зональні підгрупи (дві або три, в залежності від загальної кількості учасників) за географічним принципом. Ігри проводяться в одне коло на стадіонах, визначених комітетом з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району. Матчі проводяться згідно календаря змагань, затвердженого комітетом з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району. Команда вказана в календарі першою є господарем поля, забезпечує 2 ігрові м’ячі. Тривалість гри 2 тайми по 35 хвилин з 10 хвилинною перервою. Дозволяється заміна 7 гравців.
Система проведення змагань визначається після завершення заявкової кампанії в залежності від кількості заявлених команд. При цьому змагання обов’язково складаються з двох етапів: групового етапу та фінальної частини, яка проводиться за олімпійською системою.
Фінальна частина змагань складається з чвертьфіналу, півфіналу, матчу з 3-тє місце та фіналу.
Місце проведення фінальної частини визначається комітетом з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району.
  1. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ ТА ЗАЯВКА
До участі у Зимовій першості Іршавського району з футболу допускаються команди з населених пунктів Іршавського району, які подали відповідну заявку до Федерації футболу Іршавського району. Участь у змаганнях команд з інших районів дозволяється за умови надання дозволу з місцевої федерації футболу, у юрисдикції якої знаходиться дана команда.
Кожній команді дозволяється заявляти до 25 гравців. Дозаявка можлива лише у рамках квоти заявочного листа, якщо даний гравець не внесений до заявочних листів інших команд, при цьому дозаявка забороняється на останній тур групового етапу та фінальну частину. Відзаявка гравців не дозволяється. Кожна команда учасниця Зимової першості з футболу при заявці команди, повинна сплатити заявочний внесок в сумі 2000 (дві тисячі) гривень.
До ігор команда допускається по заявочному листу визначеного зразка, заповненому друкованим текстом, завіреному лікарем, керівником футбольного клубу та Федерацією футболу Іршавського району, а також за реєстраційними картками Чемпіонату Іршавського району з футболу зразка 2017 року.
Футболісти, які не мають реєстраційних карток Чемпіонату Іршавського району з футболу зразка 2017 року, повинні здати до Федерації футболу Іршавського району наступні документи: копію паспорта громадянина України, копію довідки ДРФО (ідентифікаційний номер) та дві фотографії розміром 3х4 см. Такі футболісти приймають участь у змаганнях на підставі паспорта громадянина України. Допуск до участі на підставі реєстраційних карток інших федерацій можливий лише після їх перевірки та проставлення відповідних відміток комітетом з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району.
Забороняється участь у змаганнях наступним футболістам:
– які мають діючий статус професіонала;
– які заявлені за інші команди на поточні офіційні змагання згідно Єдиної інформаційної бази даних Федерації футболу України;
– які отримали міжнародні трансферні сертифікати в інші країни згідно Єдиної інформаційної бази даних Федерації футболу України;
– які заявлені на Зимову першість Закарпатської області з футболу поточного сезону.
Перед початком зустрічі та по ходу гри при замінах, капітани команд разом з суддями повинні перевірити особи гравців, що приймають участь у грі. В разі виявлення, що у гравця відсутні документи, або він виходить на гру під чужими документами, до гри він не допускається. Після гри жодні претензії, протести щодо допуску гравців до гри, з боку команд не приймаються. Гравець на протязі турніру може виступати тільки за одну команду.
Якщо команда не з’явилась на гру їй зараховується технічна поразка -:+ (0:3), а команді суперника — технічний виграш +:- (3:0). За дві неявки на гру команда знімається із змагань.
Для участі в змаганнях команди у термін до  01 лютого 2018 року мають здати до Федерації футболу Іршавського району заявочні листи та заявочні внески. Дозаявка гравців проводиться шляхом подачі відповідних змін до Федерації футболу Іршавського району у термін до п’ятниці включно перед черговим туром. Дозаявка гравців на останній тур групового раунду та фінальну частину не дозволяється.
Кожна команда-учасник повинна подати до Федерації футболу Іршавського району по дві кандидатури, осіб не старше 30 років для проходження під час Зимової першості Іршавського району з футболу стажування у якості асистента арбітра.
  1. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ
На груповому етапі змагання проводиться за коловою системою в одне коло. За перемогу нараховується три очки, за нічию – одне очко, за поразку очки не нараховуються.
Місця команд у групі визначаються за такими показниками:
– більша кількість набраних очок;
– краща різниця забитих та пропущених м’ячів;
– більша кількість забитих м’ячів.
Якщо у двох і більше команд рівні показники, вказані вище, перевагу отримують команди, які у матчах між собою мають такі кращі показники:
– більша кількість набраних очок;
– за результатами ігор між цими командами;
– краща різниця забитих та пропущених м’ячів;
– більша кількість забитих м’ячів.
За рівності всіх, перерахованих вище показників, місця команд визначаються жеребкуванням, яке проводить комітет з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району.
На другому етапі змагання проводяться за олімпійською системою. Місця проведення ігор визначає комітет з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району.
Якщо основний час (на другому етапі) закінчиться внічию, то призначається серія одинадцятиметрових ударів.
  1. ДИСЦИПЛІНАРНІ САНКЦІЇ
– футболіст, який отримав три попередження під час турніру, пропускає наступний матч;
– футболіст, який вилучений з поля за «позбавлення команди суперника очевидної гольової можливості», або одержав дві жовті картки в одній грі, наступний матч грає;
– футболіст, який вилучений з поля за будь-яке інше порушення, не має права брати участь у змаганнях до рішення Дисциплінарного комітету Федерації футболу Іршавського району (згідно Дисциплінарного кодексу Федерації футболу Іршавського району);
– при обліку попереджень, вилучення за «позбавлення команди суперника очевидної гольової можливості» прирівнюється до двох попереджень;
– клуб зобов’язаний самостійно вести облік карток, отриманих футболістами і несе за це відповідальність.
  1. МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ
Клуб-господар поля та адміністрація стадіону зобов’язані:
– Підняти на флагштоці стадіону Державний прапор України.
– Надати футбольне поле, яке відповідає Правилам Гри, з врахуванням особливостей проведення матчів у зимовий період.
– Забезпечити команду – гостей, арбітрів та делегата роздягальнями, душовими з гарячою водою;
– місця для запасних гравців та керівників команд;
– необхідний для гри інвентар (сітки для воріт, кутові прапорці, чотири ігрові м’ячі, у разі потреби, придатних до гри на снігу);
– чергування кваліфікованого лікаря;
– чергування представників органів внутрішніх справ в достатній кількості для забезпечення громадського порядку та безпеки учасників матчу та глядачів;
– необхідні умови для проведення відеозапису матчу (місце для розміщення оператора з технічними засобами та вільний доступ до побутового джерела електричного струму).
Виключити можливість присутності сторонніх осіб у кімнаті арбітрів. Крім арбітрів, у ній мають право перебувати тільки офіційні представники Федерації футболу Іршавського району.
            За воротами команд, на відстані не менше 5 метрів від лінії воріт, під час матчу можуть перебувати тільки фотокореспонденти, які отримали акредитацію в Федерації футболу Іршавського району та юні футболісти, які подають м’ячі.
  1. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ ТА БЕЗПЕКИ НА СТАДІОНІ
Клуби, на полях яких проводяться ігри першого етапу (групові змагання) на чолі з президентами (керівниками) клубів несуть відповідальність за громадський порядок та безпеку до, під час і після матчу на стадіоні та прилеглій до нього території.
Клуб, господар поля, зобов’язаний забезпечити присутність представників органів правопорядку в кількості, достатній для протидії порушень громадського порядку, забезпечення охорони правопорядку, безпеки глядачів, учасників змагань та автотранспорту на стадіоні.
На другому етапі змагань, у разі проведення матчу на фактично нейтральному полі, відповідальність за громадський порядок та безпеку до, під час і після матчу на стадіоні та прилеглій до нього території, покладається на голову Федерації футболу Іршавського району та комітет з проведення змагань, які зобов’язані забезпечити присутність представників органів правопорядку в кількості, достатній для протидії порушень громадського порядку, забезпечення охорони правопорядку, безпеки глядачів, учасників змагань та автотранспорту на стадіоні.
Клуби зобов’язані проводити з вболівальниками відповідну виховну роботу щодо недопущення актів вандалізму, расизму, хуліганської поведінки до, під час та після закінчення матчів.
У разі, якщо футбольний матч був припинений внаслідок інциденту, який спричинили футболісти, керівники або вболівальники однієї з команд, то такій команді зараховується поразка з рахунком -:+ (0:3), а команді – суперниці – перемога з рахунком +:- (3:0).
  1. АРБІТРАЖ
Арбітраж змагань проводиться арбітрами, призначеними комітетом арбітрів та спостерігачів арбітражу. Арбітр матчу протягом 30 хв. після закінчення гри повинен оформити рапорт арбітра, також після завершення гри протягом 30 хв. повідомити голові комітету з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району результат матчу і не пізніше наступного дня передати йому оригінал рапорту арбітра.
Оплата арбітрів та делегата здійснюється за рахунок заявкових внесків команд із розрахунку за гру (арбітр матчу – 200 (двісті) грн., два асистенти арбітра – по 150 (сто п’ятдесят) грн. кожен. Також кожна команда перед початком матчу відшкодовує транспортні витрати бригаді арбітрів у сумі 50 (п’ятдесят) гривень.
  1. ФІНАНСУВАННЯ
Відрядні витрати пов’язані з участю команд в Зимовій першості Іршавського району оплачуються за рахунок відряджуючих організацій.
Заявочний внесок команди включає оплату суддівства та роботу лікаря одразу за всі матчі турніру. Також оплата головного судді змагань, відповідального за реєстрацію команд та документальний супровід змагань, працівників, відповідальних за підготовку футбольних полів, придбання кубків, грамот, дипломів та медалей проводиться за рахунок заявочних внесків команд. Загальна сума заявочного внеску становить 2000 (дві тисячі) гривень з кожної команди.
  1. НАГОРОДЖЕННЯ
Команда переможець нагороджується: дипломом І ступеня, пам’ятним кубком, гравці —відповідними грамотами та медалями. За друге та третє місця команди нагороджуються дипломами відповідних ступенів, а гравці — грамотами та медалями.

Федерація футболу Іршавського району

Зимова першість Іршавського району: починаємо 4-го лютого


Сьогодні, 25 січня, в іршавському Будинку дитячої творчості відбулося організаційне засідання з проведення цьогорічного розіграшу Зимової першості Іршавського району з футболу. Представники команд розглянули зміни до Регламенту змагань та затвердили документ в новій редакції. В основному вони стосувалися уточнення допуску учасників змагань. Отже дозволено реєструвати всіх крім:
– футболістів-професіоналів;
– заявлених за інші команди в поточних змаганнях згідно Єдиної бази ФФУ (ця норма стосується тих областей, які грають по системі осінь-весна);
– зареєстрованих в закордонних командах;
– заявлених за команди на Зимову першість Закарпатської області.
В останньому пункті зробили виключення для футболістів юнацьких складів команд, які представляють Іршавщину в обласному чемпіонаті – “Бужора” Іршава та ФК “Заріччя”. Звичайно, якщо клуби зареєструють юнацькі команди для участі у районній зимовій першості, а це поки під питанням. Якщо до останнього моменту зарічани впевнено заявляли про те, що доросла команда гратиме “на область”, а юнаки “на район”, то сьогодні представник команди Сергій Караслай попросив тайм-аут для остаточного рішення, оскільки головний тренер Микола Цимбал має намір перевірити на виноградівській “штучці” максимум виконавців, і з’явилися певні сумніви, чи вдасться виставити необхідну кількість футболістів у районних змаганнях. Втім Сергій Васильович подякував присутнім за врахування інтересів обласних команд і запевнив, що зробить все можливе, щоб ФК “Заріччя”-U18 позмагалося за районний зимовий трофей.
Із юнаками іршавської “Бужори” ще складніше: діючі чемпіони області на чолі з тренером Віктором Цоглою не поспішають злазити зі здобутих лаврів, для того щоб якісно підготуватися на початку сезону до захисту титулу – ще навіть не збиралися цього року. Але маємо надію що “моральні штурхани” від голови районної федерації цілюще подіють на тренера та гравців, і вони встигнуть зібратися до старту турніру.
А допоки станом на сьогодні маємо 9 “залізних” учасників. Це традиційна п’ятірка команд східної зони, які гратимуть у Приборжавському:
1. “Будівельник” Приборжавське
2. “Боржава” Довге
3. “Виноградар” Великий Раковець
4. ФК “Бронька”
5. ФК “Білки”
Команди ж західної зони змінюють цього року місце баталій. Після значної перерви зимовий футбол повертається в Ільницю. На оновленому стадіоні є все, щоб якісно замінити вже звичне для такої пори року Заріччя. Тут вже точно гратимуть:
1. “Шахтар” Ільниця
2. ФК “Великі Ком’яти”
3. ФК “Боржавське”
4. Об’єднана команда Вільхівки та Лози, яка поки що в пошуках влучної назви.
Як зазначалося вище до учасників можуть долучитися ФК “Заріччя”-U18, “Бужора”-U18 Іршава, або навіть ФК “Сільце”, яке намагається зареєструватися в обласній зимовій першості. Можливо, залишився ще дехто, не охоплений увагою федерації і чекає останнього моменту для подачі заявки. Втім попереджаємо, що треба встигнути до 01 лютого, так що не зволікайте.
А зважаючи на певну невизначеність остаточного складу учасників, присутні на засіданні врахували всі варіанти розвитку і погодили наступні формати:
1) отже якщо в обох групах буде по 6 команд, то виходять в плей-оф по чотири кращі, а потім в чвертьфіналі зіграють перехресні матчі: перше місце групи “А” проти четвертого місця групи “Б”, друге місце групи “А” проти третього місця групи “Б” і так далі;
2) якщо в обох групах буде по 5 команд, або в одній 5, а в другій 6, то до етапу плей-оф виходять по три команди з групи, причому переможці груп потрапляють одразу до півфіналу і чекатимуть переможців пар “друге місце проти третього”.
Фінальний поєдинок та матч за третє місце заплановано провести 25 березня в Іршаві, або (якщо “Авангард” буде зайнято обласними змаганнями) в Довгому.

Вічная пам’ять…


Сумними звістками починається новий футбольний сезон. Сьогодні перестало битися серце знаного вболівальника іршавського футболу – першого заступника голови районної федерації Івана Івановича Палінчака. Протягом багатьох років Іван Іванович, перебуваючи на різних керівних посадах, щиро переживав за розвиток футболу на Іршавщині, був з улюбленою “Бужорою” під час злетів та підтримував її у важкі часи. Сьогодні рідна команда та районна федерація футболу сумує з приводу непоправної втрати та висловлює щирі співчуття його родині.
Напередодні передчасно пішов з життя футбольний вболівальник з Кам’янського, лайнсмен районної колегії футбольних арбітрів Іван Михайлович Король. Невимовно сумно, коли обривається життєва стежка таких молодих людей. які могли ще так багато зробити на цьому світі.
Вічная пам’ять…

Запрошуємо представників команд

Завтра, 25 січня, о 15:00 год. в іршавському Будинку дитячої творчості відбудеться підсумкове засідання оргкомітету з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району, на якому планується затвердити зміни до Регламенту Зимової першості району з футболу, склад учасників, формат та календар змагань. Запрошуємо представників команд взяти участь у зборах та подати заявку для участі в турнірі.

Підготовку до старту сезону розпочато

Вчора, 15 січня, відбулося організаційне засідання районної федерації футболу, де обговорювали питання підготовки стартових змагань сезону – Зимової першості Іршавщини.
У нараді взяли участь представники десятьох команд, які заявили про намір брати участь в цьогорічному турнірі. Це юнацькі склади U18 представників району в обласному чемпіонаті “Бужора” Іршава та ФК “Заріччя” (дорослі склади обох команд гратимуть в Зимовій першості Закарпаття), дорослий склад ще одного обласного клубу – “Боржава” Довге, команди районного чемпіонату ФК “Сільце”, “Виноградар” Великий Раковець, “Будівельник” Приборжавське, “Шахтар” Ільниця, ФК “Білки” та ФК “Боржавське”. Постійний учасників зимових баталій ФК “Бронька” декларує цього сезону бажання не обмежитися виступом у першості, а й нарешті стартувати в чемпіонаті. Інші команди мають змогу долучитися до вказаних. Для цього їхнім керівникам необхідно звернутися до районної федерації.
Орієнтовний початок змагань запланували на першу неділю лютого. Поки “робочим” варіантом розіграшу голова районної федерації Василь Попович бачить дві групи по 5, або 6 команд у кожній. Якщо учасників буде більше 12-ти, то можливо груп буде й три. Попередньо узгодили, що базовими стадіонами групового етапу будуть сільські арени Приборжавського та Ільниці. Щодо допуску учасників, то скоріше за все в регламенті залишиться заборона грати футболістам, які заявлені за команди Зимової першості Закарпаття. Виняток може бути зроблено для юнацьких складів “Бужори” та “Заріччя”: щоб для більш ефективної підготовки до сезону тренери цих команд могли залучати молодих футболістів до основного складу.
Всі спірні питання регламенту мають “втрясти” до 25 січня, коли відбудеться друге засідання виконкому, де буде затверджено остаточний склад учасників, календар та положення про проведення змагань.

Організаційне засідання з проведення Зимової першості Іршавського району з футболу сезону 2018 року відбудеться 15 січня

До уваги членів Виконавчого комітету Федерації футболу Іршавського району та керівників команд. Визначено дату проведення першого в новому році засідання керівного органу районної федерації, на якому буде розглянуто питання організації змагань, які відкривають футбольний сезон – Зимової першості. Зібрання призначено на 15 січня 2018 року у Будинку дитячої творчості в м. Іршава. Початок о 15:00 год.