Щирі співчуття!


Районна федерація футболу та вся футбольна громадськість Іршавщини з величезним сумом сприйняли трагічну новину про передчасну смерть ветерана футболу, в колишньому форварда довжанської «Бужори», приборжавського «Будівельника», ужгородської «Говерли» та дублюючого складу львівських «Карпат», прекрасного тренера, вчителя та чуйної людини Івана Васильовича Квака.
Майбутній правий нападник народився в селі Довге 17 травня 1953 року і вже в 1970 році був включений до основного складу місцевої «Боржави». Після армійської служби вступив на навчання до Львівського інституту фізичної культури і спорту. В місті Лева його також запросили до дублюючого складу «Карпат», які на той час виступали у вищій лізі. В 1974 році перейшов до ужгородської «Говерли», яка виступала у другій лізі союзного чемпіонату. В 1975 році у 13-ти поєдинках за ужгородську команду двічі відзначився у воротах суперника. Всього за професійну кар’єру Іван Васильович забив понад півсотні голів.
Після закінчення інституту був направлений тренером в Іршавську ДЮСШ, тренування проводив у Довгому. Виховав багато здібних футболістів, яких запрошували на оглядини в команди майстрів: Василя Чечуру, Івана Капцоша, Сергія Черепка, Івана Петрище та Федора Батрина.
З 1980 року працював вчителем фізичного виховання в Луківській ЗОШ І – ІІ ступенів. Також на протязі 22-ох років був граючим тренером приборжавського «Будівельника». У 2003 році у складі збірної команди ветеранів Іршавського району з футболу став чемпіоном області.
Сумуємо разом з родиною та всіма його друзями. Нехай Іван Васильович спочиває з миром…

Результати 3-го туру Зимової першості Іршавського району – 2017


Призначення арбітрів та дискваліфікації на матчі 3-го туру Зимової першості Іршавського району – 2017

Комітет арбітрів та спостерігачів арбітражу Федерації футболу Іршавського району затвердив перелік рефері на матчі 2-го туру Зимової першості Іршавського району – 2017, які відбудуться 26 лютого.
Розподіл обов’язків на конкретний матч призначає відповідальний за арбітраж у групі перед поєдинком.
Отже:

Північна група “А”, стадіон с. Приборжавське:
Михайло Райда – відповідальний за арбітраж
Вадим Рубей
Іван Попик

Центральна група “Б”, стадіон ДЮСШ, м. Іршава:
Іван Біров – відповідальний за арбітраж
Іван Попович
Василь Ливдар

Південна група “В”, стадіон с. Заріччя:
Михайло Лялюк – відповідальний за арбітраж
Володимир Жабур
Іван Жідов

Футболіст приборжавського “Будівельника” Михайло Шандра, вилучений у першому турі з формулюванням “за агресивну поведінку”, пропускає й другий матч, оскільки двоматчева дискваліфікація – мінімальний передбачений Дисциплінарним кодексом термін за подібне порушення, тому засідання КДК ФФІ скликано на 03 березня 2017 року.
Футболіст команди “Боржава” Довге  Іван Роман, вилучений у матчі другого туру за друге попередження, згідно Регламенту наступний матч грає.

Рішення виконкому ФФІ: остаточний результат матчу “Боржава” Довге – ФК “Бронька” буде відомий через тиждень


12 з 17-ти членів Виконавчого комітету Федерації футболу Іршавського району взяли участь в засіданні 24 лютого, на якому розглядалися одразу два випадки участі в матчах Зимової першості Іршавщини відсторонених футболістів.
Тривалу дискусію спровокував факт реєстрації та участі в матчі першого туру між командами “Боржава” Довге та ФК “Бронька” у складі довжанської команди футболіста Барана Дмитра Івановича, щодо якого є рішення КДК обласної федерації від 02.06.2016 р. про річну дискваліфікацію у змаганнях ФФЗ та її асоційованих членів (тобто районних і міських федерацій Закарпатської області).
Оскільки відповіді на запит Іршавської районної федерації про статус дискваліфікації футболіста не було отримано у проекті рішення пропонувалося застосувати п. 6 ст. 17 Регламенту змагань з футболу серед аматорських команд Іршавського району: “За внесення до листа Рапорту арбітра прізвища відстороненого від участі в матчах або незаявленого футболіста, у разі, якщо цей футболіст безпосередньо брав участь у матчі (виходив на футбольне поле) команді зараховується поразка (-:+), а команді-суперниці – перемога (+:-). Якщо у матчі перемогла команда-суперниця, тоді рахунок залишається незмінним.”
Врешті, врахувавши клопотання команди “Боржава” Довге, прийняли запропонований Сергієм Караслаєм варіант:
1. Відтермінувати вступ в силу рішення щодо матчу 1-го туру Зимової першості Іршаського району з футболу сезону 2017 року між командами “Боржава” Довге та ФК “Бронька” до 03 березня 2017 року.
2. Якщо до вказаного терміну до районної федерації надійде відповідь від Федерації футболу Закарпаття з дозволом для футболіста Барана Д.І. брати участь у змаганнях під егідою Федерації футболу Іршавського району то рахунок матчу залишити незмінним, а гравцю Барану Д.І. дозволити участь у Зимовій першості.
3. У разі ненадходження такої відповіді, зарахувати команді “Боржава” Довге технічну поразку -:+ (0:3), а команді ФК “Бронька” відповідно технічну перемогу +:- (3:0) у матчі 1-го туру Зимової першості Іршаського району з футболу сезону 2017 року між командами “Боржава” Довге та ФК “Бронька”.
Голосували: 10 – за, 1- проти, 1- утримався.
Другим питанням порядку денного розглянули факт участі у матчі 2-го туру Зимової першості між командами групи “Б” ФК “Сільце” – “Колос” Кам’янське у складі сілецької команди футболіста команди СДЮСШОР Ужгород Сухана Василя Васильовича. Згідно Регламенту Зимової першості Іршавського району – 2017 він не мав права бути заявленим (і відповідно був відсутнім у заявці ФК “Сільце”) і брати участь у матчах районної зимової першості. Оскільки матч завершився з рахунком 5:1 на користь команди “Колос” Кам’янське, результат гри було вирішено залишити незмінним, а команді ФК “Сільце” винести попередження з внесенням пропозиції більш суворих санкцій (зняття 5 очок і штраф) на засідання КДК у разі повторення інциденту.
Голосували: 12 – за, 0- проти, 0 – утрималися.
Арбітрам, які обслуговують матчі Зимової першості, і яких голова профільного комітету Іван Староста запросив для участі в засіданні виконкому, було вказано на недоліки в роботі та необхідність строгого дотримання порядку перевірки складів команд перед матчами, а також під час проведення замін.

Вітаємо!


Федерація футболу Іршавського району висловлює найщиріші вітання з нагоди 47-ої річниці голові комітету ветеранського футболу, плеймейкеру чемпіонського складу сезону 1995 року та нинішньому головному тренеру іршавської «Бужори» Михайлу Михайловичу Рацину. Бажаємо імениннику міцного козацького здоров’я, сімейного благополуччя та терпіння коханій дружині витримати всі буревії чергового футбольного сезону. Щоб футболісти зуміли втілити бодай половину ідей та настанов і тренерська кар’єра сяяла не менш яскраво, ніж спортивна. І як завжди з нетерпінням чекаємо від Михайла Михайловича дотепного жарту, гострого слівця, яким він майстерно володіє і миттєво лікує від депресій.

Результати 2-го туру Зимової першості Іршавського району – 2017


Призначення арбітрів та дискваліфікації на матчі 2-го туру Зимової першості Іршавського району – 2017

Комітет арбітрів та спостерігачів арбітражу Федерації футболу Іршавського району затвердив перелік рефері на матчі 2-го туру Зимової першості Іршавського району – 2017, які відбудуться 19 лютого.
Розподіл обов’язків на конкретний матч призначає відповідальний за арбітраж у групі перед поєдинком.
Отже:

Північна група “А”, стадіон с. Приборжавське:
Михайло Райда – відповідальний за арбітраж
Іван Рубей
Вадим Рубей

Центральна група “Б”, стадіон ДЮСШ, м. Іршава:
Іван Біров – відповідальний за арбітраж
Іван Попович
Василь Ливдар

Південна група “В”, стадіон с. Заріччя:
Михайло Лялюк – відповідальний за арбітраж
Микола Мондик
Володимир Жабур

За результатами матчів першого туру троє футболістів були вилучені з поля. Двоє з них, а саме:
Юрій Мацола, ФК “Лоза” та
Роман Гуленко, “Шахтар” Ільниця,
зможуть вийти на поле в наступному матчі, оскільки отримали червоні картки з формулюванням “за позбавлення команди суперника очевидної гольової можливості”. Однак вже наступне попередження для цих футболістів означатиме автоматичну дискваліфікацію на один матч.
Футболіст приборжавського “Будівельника”  Михайло Шандра був вилучений з формулюванням “за агресивну поведінку”, тому матч проти команди “Боржава” Довге пропустить і надалі чекатиме рішення КДК районної федерації, який має затвердити міру покарання для гравця.

Відсторонення, перестановка, перейменування та повернення…

Саме такі питання довелося вирішувати на черговому засіданні комітету з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району.

Почали з розгляду протоколу матчу 1-го туру Зимової першості Іршавського району з футболу сезону 2017 року «Боржава» Довге — ФК «Бронька». На підставі звернення керівника броньківської команди було встановлено факт річної дискваліфікації учасника даного матчу, гравця ФК «Боржава» Довге Барана Дмитра Івановича, яку той отримав минулого року згідно рішення КДК за фізичні дії щодо арбітра у матчі чемпіонату області серед команд вищої ліги. У понеділок, 13 лютого, голова районної федерації направив запит до ФФЗ, з проханням надати інформацію про статус дискваліфікації (чи залишається вона дійсною і чи поширюється її дія на змагання, що їх проводять районні федерації), однак станом на 12:00 годину 17 лютого жодної відповіді з обласної федерації не надійшло.

Тому було вирішено: по-перше відсторонити футболіста ФК «Боржава» Довге від матчів Зимової першості Іршавського району сезону 2017 року, по-друге передати вирішення питання про результат матчу «Боржава» Довге — ФК «Бронька» на розгляд виконавчого комітету Федерації футболу Іршавського району, ознайомивши членів виконкому з рішенням КДК ФФЗ від 02.06.2016 р., текст якого опубліковано на офіційному сайті Федерації футболу Закарпаття.

Наступним розглянули звернення команди ФК «Заріччя» з проханням поміняти у часі матчі другого та третього турів районної Зимової першості у підгрупі «В» (стадіон с. Заріччя). Оскільки прохачі узгодили перенос ігор з усіма учасниками південної підгрупи, було вирішено: матчі ФК «Великі Ком’яти» – «Динамо» Вільхівка і ФК «Боржавське» – «Скала» Негрово зіграти 19 лютого, а поєдинки «Скала» Негрово – ФК «Великі Ком’яти» та «Динамо» Вільхівка – ФК «Заріччя» провести 26 лютого.


Оригінальним виявилося звернення керівництва ФК «Білки». Комітет затвердив рішення про перейменування команди з ФК «Білки» на «Брунцвик» Білки. Нагадаємо, що цю назву команда вже носила в другій половині 90-х років ХХ століття за часів виступів в обласному чемпіонаті.

Через примхи погоди знову довелося обирати краще поле для проведення матчів 2-го туру в групі «Б» (центральна). Різке похолодання в ніч з неділі на понеділок зробило й без того важку поляну в Лозі занадто травмонебезпечною.




Футбольні поля в Ільниці та Броді поки що також непридатні, тому було вирішено кинути сили на звільнення від льодової кірки основний газон групи в іршавській ДЮСШ.





Цілу п’ятницю робітники за участі голови районної федерації трудилися над тим щоб зробити поле максимально придатним для недільних баталій. Наскільки це їм вдалося вже післязавтра оцінять футболісти ФК «Лоза», іршавського ШОРу, ФК «Сільце» та кам’янського «Колоса».