Східний фінал. Анонс заключних поєдинків Зимової першості Іршавського району – 2018



Нарешті двомісячна зимова футбольна одісея доходить логічного завершення. В першу неділю квітня у фінальному поєдинку зійдуться два представники східної групи Зимової першості Іршавщини з футболу сезону 2018 року: довжанська “Боржава” та футбольний клуб “Білки”. Суперники добре знають сильні та слабкі сторони один одного, адже постійно грають в рамках зимової першості протягом багатьох років, та вже й цього року встигли розписати бойову нічию під час групового етапу. Принагідно, що й фінал відбудеться в східній футбольній столиці Іршавщини – Довгому. Фаворитом у фінальній парі виглядають “боржавці” – володарі зимового трофею в 2015 та 2017 роках, однак не слід забувати, що саме “Білки” є одним з найнезручніших суперників для довжан. Земляки Кротона успішно грають в плей-оф зимової першості, однак до фіналу не виходили давненько. Ще коли сучасні лідери білківчан Рудольф Петер та Петро Попюрканич грали в юнацькій команді, ФК “Білки” два роки поспіль виходили до фіналу зимового кубку: у 2010 році у серії післяматчевих пенальті поступилися ільницькому “Шахтарю” 1:1 (3:5), а наступного сезону взяли трофей у протистоянні із “Заріччям” причому на їхньому ж стадіоні і теж в “футбольній лотереї” 2:2 (3:1). До головного матчу цьогорічного турніру команди підійшли не без втрат: хоча на відміну від попередніх сезонів, білківчани й зуміли довести до вирішальних матчів боєздатний склад, однак так і не зіграв на турнірі Жан Костак і вже поїхали на заробітки Юрій Куптій та Іван Староста. Довжани також втратили протягом турніру двох провідних гравців: Василя Боднаря та Віталія Сурмача, які перейшли до інших команд обласного чемпіонату.
Отже срібний “вухастий” кубок-красень вже в неділю буде вручений переможцю спонсором змагань депутатом районної ради та заступником голови ФФЗ Станіславом Суханом. Розсудить фінальний поєдинок, який розпочнеться о 15:00 годині бригада арбітрів у складі Михайла Райди, Михайла Лялюка та Івана Жідова.
О 13:00 годині відбудеться матч за 3-тє місце, в якому торішній бронзовий призер приборжавський “Будівельник” спробує захистити звання у матчі з кращою командою західної групи – ФК “Лоза”.
Запрошуємо всіх бажаючих на свято футболу в Довге!

Вітаємо!


Федерація футболу Іршавського району та районний комітет арбітрів щиро вітають з круглим ювілеєм старшого в династії футбольних арбітрів з Броньки – Івана Дмитровича Рубея, який на днях відсвяткував 50-ту річницю з дня народження. Бажаємо ювіляру міцного здоров’я, довгих щасливих років життя, продовження успішної кар’єри на суддівській ниві та виховати в сім’ї наступника, який гідно продовжить справу батька й досягне нових висот в цій нелегкій справі.
Многая літ!

Результати півфінальних матчів Зимової першості Іршавського району – 2018


Нервове напруження до останнього удару післяматчевих пенальті та “легка прогулянка” – такими різними вийшли півфінальні матчі на звання володаря Кубку Зимової першості Іршавського району з футболу сезону 2018 року.
Через різке погіршення погоди на минулих вихідних, команди отримали додатковий тиждень на підготовку до завершальних баталій. Звісно найнепередбачуванішою у плані прогнозу результату була пара ФК “Лоза” – ФК “Білки”. Віддаючи належне комбінаційній грі вільхівсько-лозянської збірної, слід відзначити непоступливий характер білківчан, які зібрали на зимовий турнір найсильніший склад за останні кілька років.Останнім вдалося відкрити рахунок у матчі – після того як Василь Симканич зупинив недозволеним прийомом Олександра Хріня у власному карному, Юрій Станинець реалізував одинадцятиметровий удар. Незважаючи на певну ігрову перевагу, лозянам вдалося зрівняти рахунок лише наприкінці гри. Після точного удару Івана Варги, білецькі футболісти та вболівальники начебто вгледіли офсайд, однак арбітр Михайло Райда чітко вказав на центр поля. Згідно регламенту змагань, одразу по завершенню основного часу належало пробивати серію післяматчевих пенальті. Футбольна “лотерея” на цей раз була неприхильною до голкіперів – всі удари у ворота Івана Мотринця потрапили в сітку (у “Білок” відзначилися Юрій Глеба, Рудольф Петер, Юрій Саварин, Юрій Станинець та Михайло Чонка). Лозяни також пробивали точно: Василь Симканич, Василь Келемеш, Віталій Кляп, Михайло Кормош; схибив лише Василь Стільник. У підсумку 1:1 в основний час та 5:4 по пенальті і ФК “Білки” вперше з 2011 року виходять у фінал Зимової першості Іршавщини. Нагадаємо, що тоді білківчани в серії пенальті обіграли ФК “Заріччя”.
У другому півфіналі інтрига не протрималася й тайму – спраглі до футболу за три тижні перерви довжани “вбили” її вже в перші півгодини. Спочатку на 5-ій хвилині відзначився Іван Боднар, наприкінці першого тайму поповнив свій гольовий доробок Михайло Батрин. Вже в другому таймі забив Владислав Батрин, захисник приборжавців Тарас Полончак привіз ще й “автогол” і поставив крапку в матчі Іван Боднар, оформивши дубль.
Отже наступної неділі в Довгому срібний трофей Зимової першості розіграють “Боржава” Довге та ФК “Білки”. Приборжавський “Будівельник” спробує захистити титул бронзового призера від ФК “Лоза”.


Призначення арбітрів на півфінальні матчі Зимової першості Іршавського району – 2018

У зв’язку з переходом 25 березня на літній час Комітет з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району вирішив змінити час проведення півфінальних матчів Зимової першості Іршавського району, а саме на 13:00 год. та 15:00 год.


УВАГА!!! Півфінальні матчі Зимової першості району перенесено

У зв’язку з різким погіршенням погодних умов і, як наслідок, неможливістю привести до прийнятного стану до початку матчів поле стадіону в с. Приборжавське, Комітет з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району прийняв рішення внести зміни до календаря змагань: півфінальні матчі перенести на 25 березня 2018 року (місце проведення – с. Приборжавське), а фінальний поєдинок та матч за 3-тє місце зіграти 01 квітня 2018 року в Іршаві на стадіоні “Авангард” (резервне поле – стадіон “Боржава” в с. Довге).

Результати чвертьфінальних матчів та анонс півфіналів Зимової першості Іршавського району – 2018


Результати чвертьфінальних поєдинків Зимової першості Іршавщини констатували перевагу східних футбольних кресів району.
В першому матчі честь групи “А” відстоювали представники Виноградівщини – ФК “Великі Ком’яти”, однак в активі “Будівельника” значився фактор власного поля, який третій рік поспіль допомагає приборжавцям потрапляти у квартет кращих зимових команд району. Причому дотепер приборжавці здобували путівку до півфіналу неодмінно у серії післяматчевих пенальті: у 2016 році проти тих же “Ком’ят”, а в 2017 – проти кам’янського “Колоса”. Пам’ятаючи про це, виноградівці не стали чекати кому фортуна посміхнеться цього разу, а доволі швидко розпечатали ворота Михайла Ісака. Відзначився Юрій Яцкулинець. На щастя господарів, у них у складі знайшовся ще один “східний козир”, який у підсумку вирішив долю матчу – уродженець Луганщини, який другий рік радує грою приборжавських вболівальників – В’ячеслав Крюков. Атакуючий півзахисник “Будівельника” відзначився в кожному з таймів і втретє поспіль вивів команду до півфіналу Зимової першості.
У “дербі найбільших сіл Іршавщини” aka. Ільниці та Білок, прогнозовано домінували останні. Захист “Шахтаря” так і не зумів стримати безжальне вістря білецької атаки – Рудольфа Петера. Кращий бомбардир першості відзначився на початку кожного з таймів і таким чином довів свій гольовий доробок на турнірі до восьми пунктів. Остаточно поховав примарні надії ільницьких вболівальників на 49-ій хвилині Юрій Саварин. Лише після цього білецькі захисники дозволили собі слабинку, і Дані Марковцій “розмочив” рахунок – 3:1.
Отже наступної неділі в півфінальних двобоях зійдуться: останній представник західної групи ФК “Лоза” проти ФК “Білки”, а також перша третя команда східної групи – довжанська “Боржава” проти приборжавського “Будівельника”. Як бачимо, склад квартету півфіналістів Зимової першості Іршавщини не змінився в порівнянні з минулим роком – лише замість ФК “Заріччя”, яке змінило районний півфінал на обласний, значиться ФК “Лоза”.



Призначення арбітрів на чвертьфінальні матчі Зимової першості Іршавського району – 2018

У вівторок, 06 березня 2018 року, на засіданні комітету з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району за участю керівників команд – учасниць другого етапу змагань, шляхом жеребкування вирішено, що чвертьфінальні (11 березня) та півфінальні матчі (18 березня) відбудуться на стадіоні села Приборжавське. Зважаючи на погодні умови поточного тижня такий варіант є оптимальним, оскільки домашнє поле “Будівельника” найкраще в районі пристосоване до несприятливих умов. Фінальний поєдинок та матч за 3-тє місце, як було вирішено перед стартом змагань, відбудуться 25 березня на іршавському стадіоні “Авангард” (запасний варіант – стадіон с. Довге).
Стосовно історії протистоянь суперників у чвертьфіналі, то два роки тому “Будівельник” та “Великі Ком’яти” вже зустрічалися саме на цій стадії змагань і саме в Приборжавському. Основний час поєдинку завершився тоді нульовою нічиєю, а в серії післяматчевих пенальті вправнішими виявилися приборжавці, які перемогли з рахунком 5:3. У сезоні 2015 року також на цьому стадіоні у рамках групового раунду зустрілися ФК “Білки” та “Шахтар” Ільниця. Перемогу тоді святкували ільничани з рахунком 3:0.