Результати матчів 4-го туру Зимової першості Іршавського району – 2018

Четвертий тур Зимової першості Іршавського району став визначальним для претендентів на плей-оф – зараз вже відомі формально чотири, а фактично п’ять учасників наступного раунду змагань. Найцікавішим у турі стало безперечно протистояння приборжавського “Будівельника” та ФК “Білки”. Гості, трошки припізнилися, і видно не одразу включилися в гру – вже на 3-ій хвилині прорив по центру Романа Бобира та В’ячеслава Крюкова завершився точним ударом останннього – 1:0. Білківчани поволі перевели гру на половину поля господарів, однак не зуміли вчасно зреагувати на спурт з центрального кола від Романа Бобира, який реалізував вихід віч-на-віч з Федором Петером – 2:0. Такий вдалий старт зіграв злий жарт з молодими “будівельниками” – зарано повірили в перемогу. Особливо коли на початку другого тайму кіпер “червоних” Михайло Ісак взяв “намертво” пенальті Юрія Глеби. Однак “Білки” не та команда з якою можна легко “засушити” сприятливий рахунок. Землякам Кротона давно пора опублікувати колективний опус “Як героїчно долати проблеми, які ми самі створили”. Юрій Саварин після відскоку з флангу, одразу наважився на удар з-за меж штрафного – вийшло дуже красиво – 2:1. Потім Юрій Глеба, замолюючи нікудишній удар з пенальті, вчасним пасом помітив ривок у карний майданчик суперника Рудольфа Петера, а той вже на класі впорався з опікуном та голкіпером – 2:2. Лише після цього приборжавці прокинулися і спробували спіймати вислизаючу вікторію. Однак Федір Петер чудовим сейвом нагадав, чому саме він в 47 років захищає білецькі ворота. За традицією білківчани мали можливість вигризти перемогу на останніх секундах, однак Іван Староста запоров перспективну контратаку чи то ударом, чи то пасом впоперек поля. Отже розподіл другого-третього місця в групі суперники переносять в заочну площину на останній тур. В іншому матчі східної групи довжани не мали особливих проблем з броньківчанами. Команда В’ячеслава Шусти протримала ворота “сухими” майже півгодини, а потім відзначився кушницький хав “Боржави” Ігор Тимкович. У другому таймі Іван Боднар та Михайло Батрин влучними ударами довели рахунок до великого. Натомість броньківчани так і не зуміли розпечатати ворота суперника, чим дозволили колишньому форварду, а нині воротарю “Боржави” Дмитру Барану оформити перший “сухарик” у своїй новій кар’єрі. Таким чином довжани не просто оформили вихід у плей-оф, а й стали першим відомим півфіналістом розіграшу.
У західній групі перший матч відбувався неначе в середньовічній Шотландії: клан Кормошів (четверо братів у стартовому складі ФК “Лоза”) протистояв клану Бричів (аж п’ятеро у складі ФК “Боржавське”). Перемогу святкували воїни у сірих кілтах футболках: на два голи Олександра та один Василя відповів лише Юрій одним вдалим пострілом. Видно не вистачило боржавцям ще одного представника клану – Михайла, який цього дня у складі “Великих Ком’ят” протистояв ільницькому “Шахтарю”. Там у першому таймі відзначився за господарів Олександр Безега, а Михайло Брич на початку другої половини гри зрівняв рахунок. Таким чином “Лоза” і “Ком’яти” вже в плей-оф, однак у лозян матч у запасі проти кам’янського “Колоса”, щоб спробувати потрапити одразу в півфінал. Достатньо буде нічиєї, однак і кам’янським футболістам, якщо вони хочуть потрапити в плей-оф, втрачати очки строго не рекомендується. У цікавій ситуації опинився ільницький “Шахтар” – після трьох матчів лише три очки. Вперше з 2015 року команда – господар поля групового етапу, ризикує не потрапити у плей-оф. Є над чим посушити голову керівникам команди. Ну а ми поки замовимо для ільничан на радіо хіт Ірини Білик тих часів, коли вона ще вміла співати: “Я – нічия”)))
Матчі останнього туру групового етапу (починаються о 12:00 та 14:00 год.):
ФК “Білки” – ФК “Бронька”
“Будівельник” Приборжавське – “Виноградар” Великий Раковець
ФК “Лоза” – “Колос” Кам’янське
“Шахтар” Ільниця – ФК “Боржавське”



Призначення арбітрів та дискваліфікації на матчі 4-го туру Зимової першості Іршавського району – 2018

У зв’язку із зверненням керівництва ФК “Бронька” щодо переносу матчу 4-го туру Зимової першості Іршавського району – 2018 року між командами “Боржава” Довге та ФК “Бронька” на пізніший час (щоб гравці основного складу ФК “Бронька”, які брали участь у семінарі тренерів ФФУ в Києві, встигли прибути на гру), та заручившись згодою всіх учасників матчів 4-го туру в східній групі “Б” (“Боржава” Довге, “Будівельник” Приборжавське та ФК “Білки”) Комітет з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району вирішив внести зміни до календаря матчів Зимової першості Іршавщини сезону 2018 року: 25 лютого початок матчу між командами “Будівельник” Приборжавське та ФК “Білки” призначити на 11:00 год., а гру “Боржава” Довге – ФК “Бронька” розпочати о 13:00 годині.




4-ий тур пропускає:
Батрин Владислав Михайлович (“Боржава” Довге)  – пряме вилучення (третій абзац ст. 6 Регламенту змагань).

Результати матчів 3-го туру Зимової першості Іршавського району – 2018

Відсутність команд господарів приймаючих стадіонів у поєдинках 3-го туру Зимової першості Іршавського району жодним чином не вплинула на інтерес з боку вболівальників, адже в обох групах в очних дуелях зійшлися лідери та фаворити. Та й погода після пронизливої п’ятниці була досить сприятливою. Футболісти теж не підвели очікування і виклалися у всіх чотирьох матчах сповна, чому підтвердження аж два голи у додатковий час, які вплинули на підсумки матчів. Аутсайдерам східної групи втрачати було нічого, тому вони одразу повели відкритий футбол – вже на 15-ій хвилині після удару зі штрафного В’ячеслава Шусти вдало на добиванні зіграв Михайло Білей, відкривши лік голам “Броньки” на турнірі. Великораківчани, незважаючи на відчутну перевагу, довго не могли загнати м’яча у ворота суперника. Лише коли стрілка судівського хронометра наблизилася до годинної відмітки, зусиллями Василя Ороса та граючого президента клубу Василя Звонара “виноробам” вдалося повести в рахунку. Та знову як і в попередньому матчі проти “Білок” раківчани не зуміли втримати сприятливу комбінацію цифр на табло, вчергове змушуючи говорити про брак досвіду у молодої команди. Хоча граючи вже п’ятий рік майже одним складом, той злощасний досвід мав би десь і накопичитись, а не йти як вода в пісок. А врятував верховинців від поразки теж граючий президент, а за сумісництвом ще й Броньківський сільський голова Юрій Кузан, залишивши обом командам примарні шанси на плей-оф.
В іншому поєдинку групи лідери теж зіграли за подібним сценарієм. Несподівано вже на 5-ій хвилині рахунок відкрив герой попереднього матчу проти “Виноградаря” Рудольф Петер, що безумовно зіграло на користь матчу, адже в такій ситуації форсувати атакуючі дії мали довжани, а білківчани могли сподіватися на зручні для себе контратаки. “Боржава” забила два голи в другому таймі. Відзначилися вдале придбання – кушницький хав Ігор Тимкович, а також MVP минулорічного розіграшу районної зимової першості Василь Боднар. Однак другий матч поспіль білківчани забивають у додатковий час – цього разу відзначився з пенальті колишній гравець іршавської “Бужори” Юрій Глеба – 2:2.
Західна група теж не відзначилася оригінальністю цифр на табло – обидва матчі завершилися мінімальними перемогами. Завдяки одній з них – над “Боржавським” – кам’янський “Колос” суттєво покращив шанси на вихід з групи. М’яч у ворота чингавців прямо з кутового вдало закрутив у ворота Олександр Михайлець. У матчі фаворитів групи вирішальним виявився гол колишнього гравця “Греблі” та “Сільця”, а наразі форварда ФК “Лоза” Івана Варги.
Таким чином після 3-го туру, який вдалим для виноградівських команд не назвеш, вони продовжують утримувати різні полюси турнірної таблиці: “Великі Ком’яти” – першу сходинку з шістьма пунктами, а “Боржавське” – останнє місце, залишаючись єдиною командою першості, яка не здобула жодного очка. Попереду у команди Михайла Брича поєдинки проти Лози та Ільниці, то ж саме час згадати бойовий характер колективу, який дотепер пам’ятають довжани. Наступної неділі нас також чекає протистояння лідерів групи та господарів: “Великі Ком’яти” проти ільницького “Шахтаря”, якому треба наздоганяти конкурентів. Отже дуель атакувальників “Дані Марковцій VS. Михайло Брич” обіцяє бути цікавою.
У східній групі наступної неділі ФК “Бронька” спробує зробити майже неможливе: зачепитися за плей-оф у матчі проти “Боржави”, причому для довжан це буде остання гра групового етапу. Ну і на десерт: епічний батл Білки – Приборжавське, які до того ж є прямими конкурентами на місце в чвертьфіналі.



Історія протистоянь

До вашої уваги інформація про те, як грали учасники 3-го туру Зимової першості Іршавщини між собою у попередні сезони. Як бачимо, найтриваліша історія протистоянь рахується за парою “Боржава” Довге – ФК “Білки”, причому переважно вони закінчувалися аж ніяк не на користь представника вищої ліги обласного чемпіонату. Білківчани знають як грають проти довжан і в неділю вчергове спробують позбавити лідера східної зони перших очок у турнірі. Кожен з учасників пари “Виноградар” Великий Раковець – ФК “Бронька” має в історичному активі по одній перемозі. Кам’янський “Колос” та ФК “Боржавське” зіграють перший матч у рамках зимової першості. До того команди мали досвід очних протистоянь лише в районному чемпіонаті сезону 2016 року, коли суперники перебували на різних полюсах турнірної таблиці, і як наслідок дві очікувані перемоги кам’янських футболістів. Зараз же шанси в обох команд куди рівніші. Абсолютна прем’єра чекає на нас в центральному матчі західної зони: “Лоза” та “Великі Ком’яти” ще жодного разу не зустрічалися на офіційному рівні.

Призначення арбітрів та дискваліфікації на матчі 3-го туру Зимової першості Іршавського району – 2018





3-ій тур пропускає:
Поляк Василь Васильович (“Виноградар” Великий Раковець)  – третє загальне попередження під час турніру (перший абзац ст. 6 Регламенту змагань).