Готуємось до Кубку Іршавського району

У п’ятницю, 22 червня, відбулося засідання Комітету з проведення змагань Федерації футболу Іршавського району. На порядку денному – питання проведення цьогорічного розіграшу Кубку Іршавського району з футболу. Відроджений минулого року турнір має заповнити двомісячну паузу між першим та другим колом районного чемпіонату.
До участі в турнірі допускаються представники Іршавщини в обласному чемпіонаті та першості. Змагання проводяться згідно Єдиної бази ФФУ, тобто до участі в матчах допускаються всі футболісти команд, які зарестровані за дорослий та юнацький склади в районному та обласному чемпіонатах. Система змагань – класична кубкова (на вибування). На відміну від попереднього сезону вирішили відмовитися від додаткового часу в матчах – якщо переможець пари не визначається в основний час – одразу слідує пробиття післяматчевих пенальті.
Зважаючи на прогнозовану кількість учасників, вирішили провести турнір в три основні раунди: чвертьфінал (29 липня) – у рамках якого згідно жеребкування “сіяні” “обласні” команди гратимуть на полях “районних” команд (протистояння з одного матчу), півфінал (5 та 12 серпня) – протистояння з двох матчів та фінальний поєдинок 23 серпня на іршавському стадіоні “Авангард”.
Реєстрація команд триватиме до 01 липня. Церемонію жеребкування буде проведено 05 липня в складі тих команд, які заявляться для участі в турнірі.
Наразі маємо згоду на участь в турнірі наступних команд:
1. ФК “Заріччя”
2. ФК “Сільце”
3. “Будівельник” Приборжавське
4. “Дружба” Дубрівка
5. “Шахтар” Ільниця
6. ФК “Бронька”
Керівництво команди ФК “Бужора” Іршава поки що розмірковує над планами участі в турнірі. На жаль, відмовилися від участі в змаганнях команди “Боржава” Довге та ФК “Білки”.

На перерву з інтригою…

Нарешті, з другої спроби, лозянам як другій команді об’єднаної громади, вдалося провести домашній поєдинок на центральному стадіоні Іршави. Причому суперником випав одразу лідер чемпіонату — приборжавський «Будівельник». Та були обставини, які дозволяли цього дня сподіватися на позитивний результат для команди Миколи Боршоша. По-перше це відсутність у складі гостей одразу двох ключових гравців — Івана Бурча та Тараса Полончака, що далося взнаки ще в попередньому турі в домашньому поєдинку проти «Білок», від яких приборжавцям вдалося вирвати перемогу лише наприкінці матчу. По-друге це хороший настрій у команди господарів, які в попередньому турі доволі несподівано влаштували гольову феєрію в Греблі, відігравши солідний гандикап у грі з принциповим суперником.
Лозяни спробували зіграти з лідером «першим номером», однак така гра як виявилось абсолютно на руку підопічним Андрія Ісака. Кращий бомбардир команди В’ячеслав Крюков зайняв місце в центрі захисту, натомість на позиції плеймейкера з перших хвилин вийшов креативний хав Михайло Ковач, який через роботу далекобійником не часто з’являється у складі приборжавців. Тут для вболівальників «Будівельника» доречно використати прислівник «на жаль», оскільки Михайло видав чудовий матч, взявши участь майже в усіх гольових атаках Приборжавського, та й сам забив красень-гол.
Спочатку всередині першого тайму Ковач запустив лівим флангом в забіг Олександра Головка, який з лінії воріт видав пас на ближню «п’ятку» в надії на стрибок Бікляна. Ігор не підвів і вистрибнувши вище воротаря та захисників перевів м’яча направо на зовсім вільного Романа Бобира, якому нічого не залишалося як відкривати рахунок у матчі.
Господарі поля спробували піти вперед більшими силами, щоб відігратися, однак захист «сірих» привіз ще один м’яч у власні ворота: у простій ситуації Михайло Кіш вибив круглого прямо в ноги Ковачу, а Михайло, пройшовши трошки вперед, розрізним пасом знайшов у карному господарів Бобиря, який в один дотик переправив м’яча повз голкіпера в сітку воріт.
Наприкінці першої половини гри господарям нарешті вдалося провести результативну атаку: Юрій Цібеленко заробив штрафний удар прямо перед карним майданчиком трошки лівіше від центру. Василь Стільник, який у минулому турі здійснив хет-трик, пробив прямо у голкіпера, однак Михайло Ісак не впорався з крученим ударом і м’яч вислизнув з рук прямо у ворота — 1:2.
Та інтрига в матчі протрималась недовго — вже на п’ятій хвилині другого тайму Михайло Ковач, виносячи м’яч із власного штрафного майданчика, видав шикарний пас в район центрального кола на Романа Бобира, який здійснив свій фірмовий забіг в штрафну гостей, і не давши забрати м’яча воротарю Івану Лацку, забив третій гол. 
Через вісім хвилин Михайло Ковач, обігравшись з Дмитром Головком, забіг у штрафну суперника, та отримавши зворотній пас, навісним ударом перекинув м’яча через голкіпера у дальню «дев’ятку».
Нарешті довершив розгром Василь Ісак, який перед тим вийшов на заміну та отримавши пас від Ігоря Бікляна змусив помилитися Івана Лацка на виході та вколотити п’ятий м’яч.
Лозянам через дві хвилини вдалося скоротити розрив у рахунку за допомогою реалізації «стандарту»: Михайло Кіш навісив зі штрафного у карний суперника, де Олександр Свищо з другої спроби переправив м’яча в сітку.
Результат залишив команди на різних полюсах турнірної таблиці: дозволив приборжавцям продовжити гонку за чемпіонські медалі, а лозянам сподіватися на першу перемогу вже хіба що в другому колі.
Натомість порадувати лозянських та іршавських вболівальників вдалося юнацькому складу, який здобув перемогу з рахунком 2:1 та увійшов у щільне коло претендентів на бронзові нагороди юнацької першості, серед яких перебувають в тому числі й приборжавці.
В центральному матчі туру дубрівській «Дружбі» вдалося отримати перемогу з рахунком 2:0 над принциповим суперником — футболістами ФК «Гребля». Голи на рахунку Михайла Цільо та Олександра Кормоша (реалізація пенальті). Шоста перемога підряд зберігає інтригу в чемпіонській гонці: команди Приборжавського й Дубрівки, відірвавшись від решти конкурентів, йдуть плече в плече. Матч юнацьких складів приніс першу перемогу в актив «Греблі», причому одразу з розгромним рахунком 8:0.
Незважаючи на кінцевий рахунок, досить запекла боротьба точилась на білецькому стадіоні між місцевим ФК та «Бронькою». На швидкий гол з пенальті від господарів у виконанні Михайла Чонки, гості зуміли організувати стрімку відповідь — відзначився Іван Білей. Ще в першому таймі господарі зуміли двічі капітулювати голіпера «Броньки» Владислава Попа (Юрій Саварин та Іван Староста), однак майже весь другий тайм гості пробували скоротити відставання. І лише наприкінці гри білківчани довели рахунок до розгромного — 5:1, відзначилися Іван Староста та Василь Станко.
Здивували також білківські юнаки, які зуміли відібрати очки від лідера: на гол кращого бомбардира першості Рената Палька, наприкінці гри відповів Віталій Ластівка.
Ця осічка допомогла фінішувати перше коло на вершині турнірної таблиці «Шахтарю» — юні ільничани вдома не залишили шансів «Імстичову» — 4:0. Голи на рахунку Павла Поповича, Богдана Тимченка, та дубль Андрія Дешка.
Другу перемогу поспіль святкували дорослі «шахтарі» — цього разу з мінімальним рахунком, що дозволило Ярославу Кепші записати в свій актив другий сухий матч в цьогорічному чемпіонаті. А забив за Ільницю новоявлений форвард Роман Гуленко.
Таким чином ІрЛіга робить паузу в чемпіонаті до вересня, а команди трошки відпочивши, позмагаються за Кубок Іршавського району, який стартує в липні.










Результати матчів 7-го туру Чемпіонату Іршавського району – 2018


Результати матчів 7-го туру Юнацької першості Іршавського району – 2018


Призначення арбітрів та дискваліфікації на матчі 7-го туру Чемпіонату Іршавського району – 2018




Матчі 7-го туру пропускають:
Ярослав Валерійович Белович (“Будівельник” Приборжавське)  – дискваліфікація на 4 матчі (пряме вилучення за удар суперника, який не володів м’ячем)

… І вдвох вони залишились …

Якщо слідувати сюжету призабутої і вже давно неполіткоректної лічилки з творчого доробку Агати Крісті в проекції на чемпіонат Іршавщини з футболу, то великий ведмідь (ФК «Білки»), який  зжер в минулому турі лідерські амбіції «Греблі», в шостому раунді завітав у Приборжавське. Нагода, щоб вдруге поспіль змінити лідера в турнірній таблиці, виглядала непоганою: «будівельники» якраз недорахували у складі на поточну гру двох ключових гравців — Тараса Полончака та Івана Бурча, які змушені були виїхати на заробітки ще до завершення першого кола змагань. Однак незважаючи на дуже непростий перший тайм, вдома приборжавці зуміли здобути важливі три очки та продовжити гонку за чемпіонський титул. В другому таймі білківчани миттєво відповіли на гол В’ячеслава Крюкова, влучним ударом головою у виконанні Василя Яцури. Але за десять хвилин до закінчення гри Роман Бобир зафіксував перемогу господарів з рахунком 2:1.
Непростим виявився візит іншого претендента на титул — дубрівської «Дружби», до Імстичова. Гол Івана Довгінка всередині першого тайму так і залишився єдиним у грі, що дозволило дубрівчанам продовжити чемпіонський забіг плече в плече. Як видно з останніх результатів «Дружби», команда перебудувала гру, змістивши акценти на недоторканість власних воріт, що відобразилося й на результативності атакуючої ланки. Матч юнацьких складів команд несподівано завершився вольовою перемогою господарів лише з мінімальною перевагою — 2:1. Причина в першу чергу в конфлікті всередині юнацької команди «Імстичова» місцевих гравців з великораковецькими візаві, які й роблять погоду в грі. Зважаючи на важкий виїзд в останньому турі першого кола до лідера в Ільницю, перед президентом клубу Юрієм Пітрою стоїть задача залагодити суперечки серед юнаків, щоб вийти на гру з «Шахтарем» в максимально бойовому складі. Команда ж бо йде все-таки на третьому місці.
Потужний буревій, який пронісся Греблею в п’ятницю, в неділю продовжився голепадом на місцевому шкільному стадіоні. Команда з сусідньої Лози за рік зуміла створити боєздатний колектив, щоб матч-дербі виявився не пустими словами. Якщо минулого року лозяни вхопили тут 9 голів, не зумівши відповісти жодним, то в цієї неділі навіть два швидкі пропущені м’ячі не знітили гостей і вже перший тайм завершився бойовими 3:2 на користь господарів. В складі «Греблі» дублем відзначився кращий бомбардир чемпіонату Павло Анинець і ще один гол на рахунку Юрія Галаса, а в складі «Лози» нарешті прорвало Василя Стільника, який в першій половині гри відзначився двічі. Нарешті в другому таймі на швидкий гол Василя Булези гості відповіли оформленням хет-трику у виконанні Василя Стільника та влучним ударом від Володимира Мізуна — 4:4! Поки це найбезкомпромісніший та найщедріший на голи матч з початку змагань.
Нарешті молитви ільницьких вболівальників перетворилися на забиті голи рідною командою, причому трапилося це на виїзді в Броньці. Як і прогнозувалося прихід тямущого плеймейкера, яким виявився Василь Немировський-молодший, одразу запустив у роботу атакуючу ланку «Шахтаря». Навіть Роман Гуленко, який востаннє грав на позиції форварда мабуть ще в юнацькому складі, зумів відзначитись дублем. Ще один гол на рахунку Віталія Остафійчука. У складі господарів на початку другого тайму відзначився В’ячеслав Шуста.
Не менш цікавим виявився поєдинок юнацьких складів, які продовжують дуумвіратом очолювати турнірну таблицю першості. Двічі юні броньківчани виходили вперед, і двічі юні «шахтарі» відновлювали статус-кво. У господарів дублем відзначився лідер бомбардирської гонки Ренат Пальок, а в складі гостей голи на рахунку Василя Чепи та Василя Костянинця.
Заключний тур першого кола змагань обіцяє бути не менш цікавим. Ще раз спробують провести домашню гру на центральному стадіоні Іршави футболісти ФК «Лоза». Маємо надію, що цього разу гостям, а саме приборжавському «Будівельнику», не доведеться блукати між міськими спортивними аренами.
Центральний матч туру обіцяє бути в Дубрівці, де місцева «Дружба» прийматиме одвічних заклятих сусідів з Греблі. Команда Івана Мотринця зараз хоч і не виглядає такою грізною, як кілька турів тому, але проти принципового суперника настрій буде «не дай Боже».
Ільницька команда спробує розвинути гостьовий успіх в домашньому поєдинку проти Імстичова, а білківські футболісти спробують зачепитися за третє місце у домашній грі проти «Броньки».

Результати матчів 6-го туру Чемпіонату Іршавського району – 2018


Результати матчів 6-го туру Юнацької першості Іршавського району – 2018


Призначення арбітрів та дискваліфікації на матчі 6-го туру Чемпіонату Іршавського району – 2018




Матчі 6-го туру пропускають:
Ярослав Валерійович Белович (“Будівельник” Приборжавське)  – дискваліфікація на 4 матчі (пряме вилучення за удар суперника, який не володів м’ячем)

Тест на “Білки” для лідерів

огляд п’ятого туру Чемпіонату та Юнацької першості Іршавського району Футболісти ФК «Гребля», які після двох домашніх перемог очолили турнірну таблицю, на центральний матч п’ятого туру поїхали в Білки. Місцевий ФК у двох попередніх матчах здобув мінімальні перемоги і добряче проекзаменував лідерів чемпіонату на незвичному для них великому полі. У першому таймі на полі точилася запекла боротьба: гості відкрили рахунок зусиллями Владислава Сочки, однак господарі точним ударом Петра Ігнатка майже одразу зрівняли. Наступну гольову зв’язку довелося чекати півгодини: цього разу першими відзначились білківчани (Юрій Саварин), але буквально через хвилину Михайло Жабко встановив підсумок першого тайму — 2:2. На початку другої половини гри травма воротаря Івана Мотринця, а також гол Івана Горзова деморалізували лідерів чемпіонату так, що в підсумку вони зазнали поразки з великим рахунком — 2:5 (Ігнатко та Горзов оформили дублі). Осічкою лідера одразу скористалися переслідувачі, хоча й для приборжавського «Будівельника» і для дубрівської «Дружби» домашні перемоги видалися непростими: броньківчани мали декілька хороших нагод в першому таймі, щоб поставити команду Андрія Ісака в незручне становище, однак відкрив рахунок у матчі форвард господарів Роман Бобир, який в такий спосіб реабілітувався за відсутність в попередньому матчі проти «Греблі». «Гойдалки» другої половини гри в підсумку завершилися точними ударами В’ячеслава Крюкова та Івана Бурча на протязі останньої десятихвилинки — приборжавці все-таки в цілому по команді мають кращу за суперника фізичну готовність на даному етапі змагань.
Дубрівчани вперше в сезоні залишили власні ворота «сухими», але й «шахтарі» не дозволили забити у власні більше одного: навіс з лівого флангу від Йосипа Береша на початку другого тайму головою замкнув колишній форвард «Кам’янського» та «Сільця» Михайло Цільо. Ільничани, незважаючи на кращий захист чемпіонату (4 голи пропущено), мають в доробку поки лише два залікові бали. Причина в першу чергу в тому, що ККД атаки підопічних Василя Немировського наразі нижче, ніж у паровоза — не виправдовує покладених на нього надій Дані Марковцій, та й плеймейкера в команді поки не видно.
Оскільки іршавська «Бужора» в неділю була вихідною в рамках обласного чемпіонату, матч між «Лозою» та «Імстичовом» за попередньою домовленістю з міською владою, мав відбутися на центральному стадіоні в Іршаві. Однак, як виявилося, Іршавська міська рада погано керує підконтрольною комунальною спорудою — проведення гри на «Авангарді» було зірвано через банальний саботаж працівників стадіону, які раптово вирішили, що футбол кожного тижня — це вже недопустима розкіш для місцевих вболівальників і пекельне перевантаження для самих працівників. Маємо надію, що міська влада зробить правильні кадрові рішення з цього прикрого інциденту, і на головній арені райцентру проводитиметься більше офіційних матчів.
Отож довелося командам грати на полі колишньої ДЮСШ. Імстичівці вже на 8-ій хвилині відкрили рахунок (відзначився Олександр Мигович) і досить довго успішно стримували атаки лозян, однак останнім всередині другого тайму вдалося відквитати гол і другий матч поспіль звести до нічиєї. Втім одне здобуте очко поки не дозволило підопічним Миколи Боршоша піднятися із дна «турнірки», яку вони замикають на пару з Ільницею.
Наступний тур може явити нового лідера, оскільки приборжавський «Будівельник» прийматиме непрості «Білки», а дубрівчани їдуть на виїзд до Імстичова, де команда потроху набирає обертів. Ажіотажним очікується дербі на Греблі між місцевим ФК та «Лозою».
В юнацькій першості дуумвірат лідерів у складі ільницького «Шахтаря» та «Броньки» продовжив очолювати таблицю, завдяки перемогам відповідно в Дубрівці — 0:6 та в Приборжавському — 0:1. Втім вже в наступному турі в очній дуелі на верховинському стадіоні може визначитися одноосібний лідер. Решта команд поки не може скласти достойної конкуренції фаворитам і бореться за третю сходинку. ФК «Білки» вдома переграли греблян з рахунком 3:1. Матч юнаків Імстичева та Лози завершився нульовою нічиєю.