Підсумкова турнірна таблиця Першості Іршавського району з футболу сезону 1957 року


Першість Іршавського району з футболу 1957 року — футбольні змагання серед аматорських команд колгоспів та підприємств Іршавщини, які проводилися районним комітетом фізкультури і спорту (голова В. Лівак, з жовтня 1957 р. — Є. Горзов) та райрадою ДССТ «Колгоспник» (голова М. Худанич).
Змагання проходили з 25 квітня до 29 жовтня 1957 року за двоколовою системою тільки серед основних складів. У першості стартували 12 команд, однак після першого кола «Колгоспник» Брід було знято з розіграшу за чотири неявки на календарні матчі, а результати за її участю анульовано.
Згідно діючих правил за перемогу команді нараховувалися два очки, за нічию – одне і за поразку – нуль. У разі неявки, команді зараховувалася технічна поразка -:+, суперник отримував у залік два очки, а результат гри в турнірну таблицю не вносився.

Підсумкова турнірна таблиця першості та відомі результати матчів
—— діючий чемпіон (переможець попереднього розіграшу).
«Колгоспник» Брід знято з розіграшу за 4 неявки на календарні матчі. Оскільки команда зіграла менше половини матчів, результати усіх зіграних за її участю ігор анульовано.

Підсумкову турнірну таблицю подано згідно офіційної публікації в газеті “Нове життя” №88 (1147) від 03 листопада 1957 року. Очевидно, що в ній помилково пораховано кількість виграшних та нічийних матчів, оскільки суми всіх виграшів та поразок не збігаються. Загальна сума очок всіх команд також менша на 2 від необхідної. Можливо помилка стосується показників команди «Колгоспник» Арданово, оскільки в інших публікаціях газети є інформація про більшу кількість нічийних матчів за участю арданівської команди, ніж є в таблиці.