Футбольний м’яч замість валентинки – Зимова першість Іршавщини – 2016 стартує 14 лютого

heart-and-ball-motto

У п’ятницю, 22 січня, представники футбольних команд Іршавщини вперше зібралися в поточному році для обговорення організаційних питань турніру, що відкриває новий футбольний сезон – Зимової першості Іршавського району – 2016. Старт змагань призначено на 14 лютого. Як і минулого року, робочим поки що залишили варіант поділу на дві зональні підгрупи за географічним принципом: західну групу “А”, що гратиме на стадіоні в с. Заріччя та східну групу “Б” з матчами в Приборжавському, потім півфінали та фінал. На даний момент підтвердили участь у турнірі 16 команд, а саме:

Західна група “А” (стадіон с. Заріччя)
1. ФК “Заріччя”
2. ФК “Арданово”
3. “Бужора” Іршава
4. ФК “Доробратово”
5. ФК “Кам’янське”
6. ФК “Гребля”
7. “Колос” Великі Ком’яти (Виноградівський район)
8. ФК “Боржавське” (Виноградівський район)

Східна група “Б” (стадіон с. Приборжавське)
1. “Будівельник” Приборжавське
2. “Боржава” Довге
3. “Шахтар” Ільниця
4. ФК “Бронька”
5. ФК “Білки”
6. ФК “Сільце”
7. ФК “Малий Раковець”
8. ФК “Заріччя”-U19

Не виключений варіант, що в змаганнях взагалі візьме участь рекордна для закарпатського футболу кількість команд – 18, оскільки керівники великораковецького “Виноградаря” та вільхівського “Динамо” взяли тайм-аут на роздуми. В такому разі доведеться додавати третю центральну підгрупу та вводити чвертьфінальний раунд. З цією метою готується резервний стадіон районної ДЮСШ в м. Іршава.
Як би там не було, остаточна кількість учасників та календар змагань визначаться 12 лютого на другому засіданні виконкому. Ще одним нововведенням стало те, що крім заявочного внеску 300 гривень, представники команд зобов’язалися до початку турніру внести оплату за роботу арбітрів та лікарів у сумі 1400 гривень з кожного футбольного колективу. Як очікується, це суттєво зменшить ймовірність неявки окремих команд на матчі.

ФЕДЕРАЦІЯ ФУТБОЛУ ІРШАВСЬКОГО РАЙОНУ

Положення про проведення Зимової першості Іршавського району з футболу 2016 року

Положення про Зимову першість - 2016-1

  1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ
  • Популяризація футболу серед жителів району.
  • Підготовка команд до участі в чемпіонаті області та району.
  • Виявлення кращої команди для подальшої участі в Суперкубку Іршавського району.
  1. СИСТЕМА ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ ІГОР

Команди розбиваються на 2 зональні підгрупи за географічним принципом. Ігри проводяться в одне коло на стадіонах села Заріччя (група «А») та села Приборжавське (група «Б»). Резервне поле — стадіон ДЮСШ в м. Іршава. Матчі проводяться згідно календаря змагань, затвердженого Федерацією футболу Іршавського району. Стартовий тур — 14 лютого 2016 року. Команда вказана в календарі першою є господарем поля, забезпечує 2 ігрові м’ячі. Тривалість гри 2 тайми по 35 хвилин з 10 хвилинною перервою. Дозволяється заміна 7 гравців. У фінальну частину виходять по дві кращі команди з підгрупи, де у фінальній частині зустрічаються перша команда з групи «А» з другою командою з групи «Б», перша команда з групи «Б» з другою командою групи «А». Переможці пар зустрічаються і виборюють 1 та 2 місця. Команди, які програли, розігрують З та 4 місця. Місце проведення фінальної частини буде визначено після проведення групового етапу змагань.

  1. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ ТА ЗАЯВКА

До участі у Зимовій першості Іршавського району з футболу допускаються команди, учасники Чемпіонату Іршавського району з футболу сезону 2015 року команди учасники Чемпіонату області з футболу сезону 2015 року: «Бужора» Іршава та «Боржава» Довге, а також команди з населених пунктів Іршавського та Виноградівського районів, які подали відповідну заявку до районної Федерації футболу. Кожній команді дозволяється заявляти до 25 гравців. Дозаявка можлива лише у рамках квоти заявочного листа, якщо даний гравець не внесений до заявочних листів інших команд, відзаявка не дозволяється. Кожна команда учасниця Зимової першості з футболу при заявці команди, повинна сплатити заявочний внесок в сумі 300 гривень. До ігор команда допускається по заявочному листу, завіреному лікарем, керівником футбольного клубу чи сільським головою та районною федерацією, а також за реєстраційними картками Чемпіонату Іршавського району та Закарпатської області 2015 року, або за паспортом громадянина України, що засвідчує особу гравця. Перед початком зустрічі та по ходу гри при замінах, капітани команд разом з суддями повинні перевірити особи гравців, що приймають участь у грі. В разі виявлення, що у гравця відсутні документи, до гри він не допускається. Після гри жодні претензії, протести щодо допуску гравців до гри, з боку команд не приймаються. Гравець на протязі турніру може виступати тільки за одну команду.

Якщо команда не з’явилась на гру їй зараховується технічна поразка, а команді суперника — технічний виграш. За дві неявки на гру команда знімається із змагань. Для участі в змаганнях команди у термін до 12 лютого 2016 року мають здати до Федерації футболу Іршавського району заявочні листи та заявочні внески. Дозаявка гравців проводиться шляхом подачі відповідних змін до районної Федерації у термін до п’ятниці включно перед черговим туром. Дозаявка гравців на останній тур групового раунду та фінальну частину не дозволяється.

  1. КЕРІВНИЦТВО ЗМАГАНЬ

Керівництво змагань здійснює Федерація футболу Іршавського району у співпраці з відділом молоді і спорті управління освіти, молоді і спорту Іршавської райдержадміністрації.

Проведення змагань покладається на суддівську колегію Іршавського району.

  1. ВИЯВЛЕННЯ КОМАНД ПЕРЕМОЖЦЯ

Команда переможець визначається за найбільшою кількістю набраних очок. У випадку рівності очок у двох чи більше команд місця в першості визначаються за такими показниками

  • за кращою різницею забитих та пропущених м’ячів у всіх іграх
  • за найбільшою кількістю забитих м’ячів у всіх іграх
  • за результатом матчу між цими командами.
  1. ДИСЦИПЛІНАРНІ САНКЦІЇ

Гравець вилучений за друге попередження в грі в наступній грі може грати. Гравець вилучений за удар суперника чи суддів рукою, ногою, образу арбітрів, інших офіційних осіб дискваліфікується на. дві гри, або в залежності від характеру грубої поведінки, за рішенням дисциплінарного комітету може бути дискваліфікований до кінця турніру. Гравець вилучений за фол останньої надії наступну гру може грати.

  1. ФІНАНСУВАННЯ

Відрядні витрати пов’язані з участю команд в Зимовій першості Іршавського району оплачуються за рахунок відряджуючих організацій. Кожна команда при заявці, крім заявочного внеску в сумі 300 гривень, також оплачує суддівство та роботу лікаря одразу за всі матчі турніру у сумі 1400 гривень. Оплата головного судді змагань та головного секретаря, працівників, відповідальних за підготовку футбольних полів проводиться за рахунок відділу у справах молоді та спорту Іршавської райдержадміністрації. Придбання кубків, грамот, дипломів та медалей вібувається за рахунок заявочних внесків команд.

  1. НАГОРОДЖЕННЯ

Команда переможець нагороджується: дипломом І ступеня, пам’ятним кубком, гравці —відповідними грамотами та медалями. За друге та третє місця команди нагороджуються дипломами відповідних ступенів, а гравці — грамотами та медалями.

Федерація футболу Іршавського району