Засідання виконкому Федерації футболу Іршавського району

У п’ятницю, 08 серпня 2014 року, в Іршаві відбулося засідання виконкому Федерації футболу Іршавського району. Першим питанням порядку денного було затвердження результатів 1-го кола чемпіонату району. Єдиним зауваженням була емоційна ескапада представників приборжавського “Будівельника”, які не добираючи слів, висловлювали обурення з приводу зарахування технічної поразки їхній команді в перенесеному матчі 3-го туру проти ФК “Сільце”. Буцімто керівники команд перед матчем уклали “джентльменську угоду”, що дозволяла вийти у складі господарів Василю Урсті, який на той момент не був належним чином відзаявлений з команди ФК “Ракошино”. На що голова Федерації Василь Попович наголосив, що жодні домовленості про свідоме порушення Регламенту не є гарантією того, що представники команди, незадоволеної результатом, не опротестують його у Федерації. Так, що нічого вигадувати велосипеда, а треба старатися не порушувати діючих норм Регламенту.

При розгляді другого питання порядку денного голова Федерації нагадав присутнім, що 14 травня 2014 року на засіданні виконкому було прийнято рішення дозволити гравцям команд, що представляють Іршавський район в обласному чемпіонаті (а саме іршавської “Бужори”, довжанської “Боржави” та ФК “Сільце”), у перерві між колами заявитися та грати за команди районного чемпіонату). Частина представників команд виступила різко проти цього. Так Михайло Булеза із ФК “Заріччя” зауважив, що дане рішення приймалося з того розрахунку, що десять команд вищої ліги обласного чемпіонату зіграють у два кола, а отже передбачалася тривала перерва і щоб футболісти не втрачали ігрової практики було прийнято відповідне рішення. Однак згодом чемпіонат вищої ліги було вирішено проводити в три кола, а отже перерва суттєво скоротилася і відзаявлені гравці зможуть зіграти за районні команди максимум по два матчі. У такій ситуації це рішення внесе лише плутанину в заявкових листах, а команди, які за рахунок “обласних” хотіли закрити кадрові проблеми, знову змушені будуть їх вирішувати, але вже в розпалі другого кола.

Іван Терпай з ФК “Гребля” запропонував травневе рішення виконкому переголосувати в зв’язку зі змінами в регламенті обласного чемпіонату. З мінімальною перевагою (“за” – 8 голосів) було вирішено все-таки допустити футболістів обласних команд до участі у районній першості на два перші тури другого кола.

Не дійшли представники команд одностайного та кінцевого рішення у питанні проведення Кубку Іршавського району “Золота осінь”-2014. Голова Федерації окреслив власне бачення організації турніру: олімпійська система проведення по одному матчу на полі кожної з команд; ігри проводяться в четвер, як це прийнято в більшості районів області; єдиний заявковий лист для дорослих та юнаків. Секретар Федерації Михайло Полончак також запропонував у зв’язку з проведенням фінального турніру чемпіонату району, чотири команди, які пройдуть у фінальну пульку зробити у кубку “сіяними” і не залучати на перших етапах розіграшу. У підсумку вирішили до 01 вересня 2014 року напрацювати положення про проведення Кубку Іршавського району і винести його на затвердження виконкому Федерації.

Питання щодо змін у положенні про проведення суперкубку району підняв представник ільницького “Шахтаря” Іван Скраль. Він висловив незадоволення тим, що згідно діючих норм, до участі в цьогорічному матчі не були допущені футболісти, які у 2013 році у складі команди здобули перемогу у Зимовій першості району. На що Василь Попович зауважив, що загальноприйнятим є у світовій футбольній практиці в офіційних турнірах допускати до матчів саме тих футболістів, які на даний момент заявлені за клуб, і якщо припустимо Іван Бандурович, незважаючи на те, що він вихованець ільницького футболу, зараз є гравцем ФК “Середнє”, не було жодних підстав допускати його до гри в Суперкубку за “Шахтар”.

Насамкінець Михайло Полончак подякував представникам команд за співпрацю і склав із себе повноваження секретаря Федерації футболу Іршавського району у зв’язку з призначенням на посаду першого заступника голови Іршавської РДА. Новим секретарем Федерації було обрано Святослава Симканинця.

Федерація футболу Іршавського району